Επ. Αμμοχώστου: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις "αιμορραγούν"!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι επιχειρήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας της πανδημίας, με συνέπεια πολλές εξ αυτών - μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν - να βάζουν λουκέτο.


Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά) 


Μάλιστα, το πρόβλημα στην περιοχή γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως χιλιάδες άτομα που απορροφούνται από τις τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν εργαστεί καθόλου φέτος, λόγω covid, και αναγκάζονται να ζουν με τα επιδόματα που έδωσε η Κυβέρνηση τα οποία, η αλήθεια είναι, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες!

Σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα μας η πρόεδρος του συνδέσμου καταστηματαρχών Παραλιμνίου, κ. Κούλα Γούμενου, ανέφερε πως ο "κόσμος πέραν όλων των άλλων, ακούγοντας συνεχώς για lockdown κλπ, έχει επηρεαστεί ψυχολογικά." και συνέχισε λέγοντας ότι "η επαρχία Αμμοχώστου είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στα τουριστικά, φέτος δεν δούλεψαν καθόλου, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις ήταν κλειστές, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, η κ. Γούμενου ανέφερε πως έχει χτυπηθεί έντονα από την κρίση: "Αν κάνετε μια βόλτα στην περιοχή θα δείτε πόσα καταστήματα έχουν κλείσει. Απόδειξη του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αποτελεί το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες με αλυσίδα καταστημάτων, βάζουν λουκέτο πρώτα στα καταστήματά τους στο Παραλίμνι και μετά αλλού".

Ανέφερε επίσης πως "υπάρχουν βουλευτές Αμμοχώστου που βρίσκονται στο πλευρό μας, όμως χρειαζόμαστε κι άλλους προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά μας. Πρέπει η Κυβέρνηση να δει πιο ζεστά το θέμα και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, γιατί αλλιώς πολλές οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο!"

Τέλος θέλοντας να δώσει ένα αέρα αισιοδοξίας, ανέφερε ότι "εμείς, ως σύνδεσμος καταστηματαρχών Παραλιμνίου, θα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δούμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε". 

neAmmochostos 


Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️