Κορωνοϊός: Εργάζεται σε Νοσοκομείο στη Λευκωσία ο 64χρονος


Δύο Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, είναι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, με τον ένα εξ αυτών να αποτελεί επαγγελματία υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε πριν λίγο πως πρόκειται για ένα 25χρονο, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από το Μιλάνο, στις 26 Φεβρουαρίου και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. Ωστόσο, ο νεαρός υποβλήθηκε και σε δεύτερη εξέταση, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, οι αρμόδιοι είναι σε πλήρη εγρήγορση ώστε να εντοπιστούν οι επαφές του 25χρονου, καθώς λόγω του γεγονότος πως βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό, δεν είχε έρθει σε επαφή με αρκετά πρόσωπα.

Σοβαρό πρόβλημα η περίπτωση του 64χρονου 
Το δεύτερο κρούσμα πρόκειται για έναν 64χρονο, επαγγελματία υγείας, ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο νοσηλευτήριο στη Λευκωσία και ήρθε στην Κύπρο στις 3 Μαρτίου, από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο 64χρονος δεν είχε ελεγχθεί στο αεροδρόμιο, καθώς η χώρα από την οποία προερχόταν δεν ήταν υψηλού κινδύνου, ενώ όλες αυτές τις ημέρες ερχόταν σε επαφή με ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιατρό σε δημόσιο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, αφού ο 64χρονος συνέχισε να βλέπει κανονικά ασθενείς, ενώ παραμένει άγνωστο με πόσους ήρθε σε επαφή. Όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του θα εξεταστούν, ενώ θα μπουν υπό περιορισμό. 

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως επίσης και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συστήνεται ψυχραιμία. Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, οι δύο παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Στο μεταξύ αύριο, αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της επέκτασης ή όχι της αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy