Το κοριτσάκι από την Ξυλοφάγου που…έχει ξετρελάνει τους πάντες


Δεν είναι μόνο πανέμορφη αλλά και πανέξυπνη. Έχει ξετρελάνει όλο τον κόσμο και όχι άδικα, το χαμόγελό της ξυπνά την ελπίδα στην καρδιά και έχει τον ήλιο στα μάτια, γεμάτα απ' τη χαρά και το φως της ζωής. Είναι η Μοδέστια Σαμάρα γεννήθηκε με σύνδρομο Down με και είναι μόλις 22 μηνών.


ΘΕΜΑ: Χριστιάνα Διονυσίου του ΑΝΤ1.COM.CY


Η μητέρα της Μοδέστιας, Στεφανία Θεοφάνους, αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Γνώριζα ότι θα γεννήσω ένα παιδί με σύνδρομο Down αλλά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κάνω έκτρωση. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο αλλά είχα τόση αγάπη να δώσω σε αυτό το παιδάκι που ήμουν σίγουρη ότι όλα τα προβλήματα θα γινόντουσαν πολύ μικρότερα.

Θυμάμαι όταν την κράτησα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου, ήταν τόσο όμορφη! Τη φίλησα και ικέτεψα με κάθε μου δύναμη να είναι πάντα ευτυχισμένη. Αυτή ήταν μέσα στην κοιλιά μου όλους αυτούς τους μήνες, όταν όλοι μου έλεγαν τι ωραία κοιλιά έχεις, ήταν η Μοδέστια μου μέσα!

Μέσα στη ζαλάδα εκείνης της στιγμής αυτό που θυμάμαι έντονα είναι να ανοιγοκλείνει τα ματάκια της! Ένιωσα σα να μου έλεγε «αγάπησέ με, αγάπησέ με». Η Μοδέστια έδωσε σε όλους ένα μάθημα, πως είναι να αγαπάς δίχως όρους!

Τις επόμενες μέρες…

Είχα μόνο δάκρυα χαράς. Ένιωθα τυχερή και ευλογημένη! Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της νέας μας ζωής. Ένα ταξίδι με τα πάνω και τα κάτω του που όμως δεν θέλω να το αλλάξω με τίποτα…

Η Μοδέστια μου, το λαγουδάκι μου, είναι μαζί μας και παντού. Αυτό το όμορφο πλάσμα, το τέλειο μωράκι, το τόσο ξεχωριστό, είναι η μεγαλύτερη ευλογία. Ένας πραγματικός άγγελος που δίνει μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Πρέπει να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις εκτρώσεις και να μην πανικοβαλλόμαστε σε μια διάγνωση. Τα παιδιά είναι ένα θαύμα ακόμα και αν είναι διαφορετικά, εκεί μάλιστα το θαύμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Έχεις στο σπίτι σου έναν άγγελο λίγο διαφορετικό από τους άλλους μα πιο δυνατό!!! Γλυκιά μου Μοδέστια, συνέχιζε να χαμογελάς όλο χάρη και να συνεχίζεις με αυτό τον τρόπο να ομορφαίνεις τον κόσμο. Μα περισσότερο την ίδια μου τη ζωή».



Η Μοδέστια με τους γονείς και τα αδελφάκια της