Κόννος: Η νεκροτομή ρίχνει φως στα αίτια του θανάτου του 28χρονου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο του 28χρονου Βρετανού τουρίστα που εντοπίστηκε  αρχικά αναίσθητος χθες το απόγευμα σε τουριστικό σκάφος στην παραλία του Κόννου και διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατος του κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου.

 

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του η οποία θα διενεργηθεί αύριο στις εννέα το πρωί από την Ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 28χρονος βρισκόταν στο ιδιωτικό θαλάσσιο σκάφος μαζί με δύο φίλους του και ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του.

 

Αμέσως άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας έσπευσε στην περιοχή όπου παρέλαβε τον νεαρό από το ιδιωτικό θαλάσσιο σκάφος και τον μετέφερε στο Λιμανάκι Παραλιμνίου.

 

Κατά τη διαδρομή τα μέλη της Αστυνομίας παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο αναίσθητο πρόσωπο χωρίς ωστόσο να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

 

Στο λιμανάκι ανέμενε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον νεαρό για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

 

Κατά την άφιξη του στο Νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν εν ζωή τελικά ο 28χρονος δεν τα κατάφερε και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Ο άτυχος νεαρός είχε έρθει στην Κύπρο για διακοπές με δύο φίλους του, οι οποίοι κατάγονται από άλλη ευρωπαϊκή χώρα και οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα συγγενικά πρόσωπα του θανόντα.  

 

Οι αρχές αποτάθηκαν στην Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας όπου γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να ειδοποιηθούν οι οικείοι του.