Κόμπι Μπράιαντ: Οι 24 καλύτερες ατάκες του που θα σε εμπνεύσουν (vid)


Η κληρονομιά που άφησε ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Διαλέξαμε 24 ατάκες που θα σας/μας εμπνεύσουν... 

Δεν ήταν απλά ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ. Ηταν κι ένας από τους παίκτες με την μεγαλύτερη επιρροή! Ηταν μία πηγή έμπνευσης για πολλούς. Ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε την Κυριακή σε ηλικία 41 ετών...

Ο Κόμπι ήταν έμπνευση για νεότερους παίκτες, για αγόρια, για κορίτσια, για απλό κόσμο. Μας λείπει ήδη αλλά ο θρύλος του θα είναι για πάντα ζωντανός...

1. «Οταν λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε αλλάζουμε λίγο τον εαυτό μας. Την φύση μας. Το μυαλό μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποτυχία. Δεν μπορεί. Γιατί εάν κάτσω και πω στον εαυτό μου “Είσαι μια αποτυχία” τότε νομίζω πως αυτό θα είναι χειρότερο και από το να πεθάνω».

2. «Οτιδήποτε αρνητικό, οποιαδήποτε πρόκληση, όλα αυτά είναι μια ευκαιρία για μένα να σηκωθώ».

3. «Εάν φοβάσαι ότι θ' αποτύχεις, τότε πιθανότητα θ' αποτύχεις».

4. «Εάν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε κανείς δεν θα το κάνει για σένα».

5. «Εχω αμφιβολίες. Εχω ανασφάλειες. Εχω τον φόβο της αποτυχίας. Υπήρχαν νύχτες που εμφανιζόμουν στο γήπεδο κι έλεγα “Με πονάει η μέση μου, με πονάνε τα πόδια μου, τα γόνατά μου. Δεν το 'χω. Θέλω να χαλαρώσω”. Ολοι έχουμε ανασφάλειες. Δεν πρέπει να το αρνείσαι, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να το αφήσεις να σε ρίξει. Το αγκαλιάζεις και προχωράς...»

6. Οταν κάθομαι πλέον και βγάζω το παπούτσι μου βλέπω την ουλή. Αλλά βλέπω την ομορφιά της. Βλέπω την σκληρή δουλειά μου. Τις θυσίες μου. Βλέπω όλο το ταξίδι που είχα για να επιστρέψω υγιής. Και βλέπω την ομορφιά από όλα αυτά. Ολα αυτά κάνουν αυτήν την ουλή όμορφη».

7. «Υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι. Εάν θες να γίνεις σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνεις. Ολοι μπορούμε να είμαστε masters σε αυτό που θέλουμε αλλά πρέπει να κάνεις μια επιλογή. Υπάρχουν συγκεκριμένες θυσίες. Χρόνος με την οικογένεια, να συχνάζεις με τους φίλους σου, να είσαι ένας σπουδαίος φίλος, ένας υπέροχος γιος, ένας τέλειος ανιψιός. Υπάρχουν θυσίες που πρέπει να κάνεις με αυτήν την επιλογή σου»

8. «Μάθε ν' αγαπάς το μίσος. Αγκαλιάσε το. Απόλαυσέ το. Το κέρδισες. Είναι ένα καλό πρόβλημα να έχεις haters. Κανείς δεν μισεί τους καλούς. Μισούν τους σπουδαίους...».

9. «Εφτιαξα τον δικό μου δρόμο. Ηταν ευθύς. Και το σκέφτηκα κάπως έτσι. Η είσαι στο δρόμο μου και μαζί μου ή είσαι έξω από αυτόν».

10. «Χρησιμοποίησε την επιτυχία σου, τον πλούτο σου την επιρροή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πραγματοποιήσεις το δικό σου όνειρο και να βρεις τον πραγματικό σκοπό στην ζωή σου».

11. «Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους ώστε να γίνουν σπουδαίοι σε ότι θέλουν να κάνουν».

12. «Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν τους καταλαβαίνω. Δεν θέλω να τους καταλάβω».

13. «Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Κόμπι Μπράιαντ».

14. «Οπως και να 'χει αρνούμαι ν' αλλάξω. Ενα λιοντάρι πρέπει να φάει. Τρέξε μαζί μου ή τρέξε μακριά από μένα».

15. «Θα κάνω ότι χρειάζεται για να νικάω αγώνες. Είτε εάν χρειαζόταν να είμαι στο πάγκο και να κουνάω πετσέτα, είτε δίνοντας ένα ποτήρι νερό στον συμπαίκτη μου, είτε πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι».

16. «Παρά τον φόβο, τελείωσε την δουλειά».

17. «Η πρώτη φορά που φοβήθηκα ήταν όταν ήμουν 6 ετών και πήγαινα καράτε. Τότε είχα πορτοκαλί ζώνη και ο δάσκαλος με έβαλε να παλέψω με έναν που είχε μαύρη ζώνη και ήταν και δύο χρόνια μεγαλύτερος μου. Φοβήθηκα και φυσικά με διέλυσε. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν με διέλυσε όσο φοβόμουν ότι θα το κάνει. Τότε συνειδητοποίησα ότι ο φόβος δεν υπάρχει πραγματικά εάν έχεις τον σωστό τρόπο σκέψης».

18. «Οταν νιώσεις πως είναι η αποτυχία, τότε η αποφασιστικότητά σου θα σε κάνει να κυνηγήσεις την επιτυχία».

19. «Η δύναμη για να τα καταφέρεις γίνεται μεγαλύτερη από τον φόβο του ν' αποτύχεις».

20. «Το να ηγείσαι είναι δύσκολο. Πολλοί ηγέτες απέτυχαν γιατί δεν είχαν την γενναιότητα να αγγίξουν εκείνο το νεύρο. Ολα αυτά τα χρόνια εγώ δεν είχα ποτέ αυτόν τον φόβο...».

21. «Εάν κρατάω κακίες; Καθόλου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μένω σε αυτά. Δεν κρατάω τίποτα μέσα μου».

22. «Ο πόνος δεν σου λέει πότε θα σταματήσεις. Ο πόνος είναι αυτή η μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι σου που προσπαθεί να σε κρατήσει πίσω γιατί γνωρίζει πως εάν συνεχίσει θα σε πείσει να αλλάξεις. Μην τον αφήνεις να σε σταματήσει από αυτό που μπορείς να γίνεις. Η εξάντληση σου λέει πότε πρέπει να σταματήσεις. Μόλις φτάσεις στα όρια σου είναι η στιγμή που δεν μπορείς να πας παραπέρα».

23. «Η αφοσίωση θα κάνει τα όνειρά σου αληθινά».

24. «Η στιγμή που τα παρατάς, είναι η στιγμή που αφήνεις κάποιον άλλον να νικήσει».




ΠΗΓΗ:gazzetta.gr