Κολιού: Να περιμένουν οι χώροι εστίασης, η κατάσταση δεν είναι σταθερή (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Αυτό επαναλαμβάνουν φορτικά τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο τα τελευταία 24ωρα απαντώντας στα δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό αιτήματα που πέφτουν στον δημόσιο διάλογο για τις χαλαρώσεις των μέτρων αναχαίτισης του κορωνοϊού. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Δρ. Μαρία Κολιού ανέφερε πως η κατάσταση δεν είναι καθόλου σταθερή, αντιθέτως παρατηρούνται αυξήσεις κρουσμάτων.

«Nα περιμένουν και θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση, δεν είναι σταθερή ακόμα η βελτίωση. Βλέπουμε ότι η Λεμεσός κρατιέται ακόμα και άρχισαν να παρατηρούνται μικροαυξήσεις και στις άλλες επαρχίες. Περιμένουμε βεβαίως να υπάρξει μια αύξηση εξαιτίας των χαλαρώσεων που γίνονται, το θέμα είναι να μην βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο Μάρτιος είναι ένας σημαντικός μήνας που αν δεν γίνουν ιδιαίτερα λάθη θα μεταβούμε στον Απρίλιο με ασφάλεια γιατί το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα έχει καλύψει το 40-45% του πληθυσμού, ανάμεσα τους όλες οι ευάλωτες ομάδες.

Χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις επόμενες τέσσερις βδομάδες, παρέπεμψε στην κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες οι οποίες βιάστηκαν να ανοίξουν χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμβολιαστική κάλυψη με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει εκ νέου.

«Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι χαλάει η κατάσταση. Πέραν της Λεμεσού και στη Λάρνακα έχει ανέβει το ποσοστό θετικότητας και η Αμμόχωστος επίσης. Θα δούμε τη συνέχεια γιατί περιμένουμε κάποια αύξηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η ολη προσπάθεια επισήμανε είναι να κερδίσουμε χρόνο με το εμβόλιο ενώ ερωτηθείσα για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι σήμερα και κατά πόσο θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης μετά τις 9 το βράδυ ή του SMS, απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη περιορισμού των αχρείαστων μετακινήσεων.