Κοινή ανακοίνωση Cyta, Epic, PrimeTel και Cablenet για εμπρησμό κεραιών


«Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι εμπρησμοί κεραιών», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι των Παροχείς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κύπρου Cyta, Epic, PrimeTel και Cablenet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μεγάλο προβληματισμό δημιουργούν οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις καταστροφής κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό. Οι οργανωμένοι εμπρησμοί που σημειώθηκαν κατά τις πρωινές ώρες, σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, επηρεάζουν, για άλλη μια φορά, χιλιάδες συνδρομητές.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αξιολογούν την έκταση των ζημιών  σε συνεργασία με την Αστυνομία, ενώ, ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες για κάλυψη του μεγάλου κενού που σημειώθηκε στην κινητή επικοινωνία της Λεμεσού. Ενημερώνεται το κοινό ότι η ζημιά στη κεραία στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρου Κυπριανού είναι τέτοιας έκτασης που θα επηρεάζει την επικοινωνία πελατών στην ευρύτερη περιοχή για μακρύ χρονικό διάστημα, ενδεχόμενα και για εβδομάδες.

Οι επαναλαμβανόμενοι καταστροφικοί εμπρησμοί υποδομών, αποτελούν θέμα ιδιαίτερης σημασίας για όλους καθώς υπονομεύουν την  προσπάθεια του τόπου μας να ανακάμψει, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν στη διάθεσή τους το αυτονόητο αγαθό της επικοινωνίας.

Είμαστε στο πλευρό της Πολιτείας και των αρμόδιων Αρχών, ώστε μέσα από τις  κατάλληλες ενέργειες  να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες όπου παρατηρούνται παρόμοια περιστατικά».