Κλείνουν τα Λύκεια σε όλη την Κύπρο


Με βάση το μοντέλο Λεμεσού και Πάφου, κλείδωσε στα μέτρα η Κυβέρνηση, όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων. Από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα βρίσκονται στο σπίτι με την εκπαίδευση να γίνεται εξ αποστάσεως.

Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές αναβάλλουν την φοίτηση των μαθητών με φυσική παρουσία, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ωστόσο, τα σχολεία της Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αφού είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία και των φροντιστηρίων.

«Δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση όταν θα είμαστε πολύ κοντά. Το Υπουργείο πρέπει να είναι έτοιμο για όλα τα δεδομένα. Ο υπουργός δεν είναι αρνητικός. Αλλά αν δεν γίνουν θα πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή».