"Πόλεμος" ανακοινώσεων στη Δερύνεια - Αφορμή η πρόσληψη προσωπικού


Σε ανοιχτή διαμάχη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Δερύνειας, με τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΣΥ Δερύνειας, Λούκα Πολυκάρπου.

Ο λόγος είναι η προκήρυξη θέσεων στον Δήμο και η διαδικασία πρόσληψης μέσω συνεντεύξεων. Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ καταλογίζει ευθύνες στην τριμελή επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη προσωπικού, για το ότι δεν κάλεσε όλους τους υποψήφιους (22 άτομα υπέβαλαν αίτηση για τις δύο θέσεις), αλλά ένα αριθμό εξ αυτών (εννέα άτομα), κατηγορώντας ευθέως ότι όλο αυτό, "αφήνει σκιές στο αδιάβλητο της διαδικασίας και στο τελικό αποτέλεσμα".

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Δερύνειας:

"Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Δερύνειας, εκφράζουμε την έντονη δυσφορία και διαφωνία μας, με την απόφαση της πλειοψηφίας της Τριμελούς Επιτροπής πρόσληψης δύο έκτακτων εργατών στο Δήμο Δερύνειας, να μην καλεστούν για προσωπική συνέντευξη όλοι οι υποψήφιοι που πληρούσαν τα κριτήρια, αλλά μόνο ένας αριθμός.

Παρόλες τις προτροπές των μελών της Δημοτικής μας ομάδας, καθώς και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, στη σημερινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως καλεστούν όλοι όσοι πληρούσαν τα κριτήρια, δυστυχώς, η πλειοψηφία της επιτροπής επέμεινε στην αρχική της απόφαση. Αυτό, αφήνει σκιές στο αδιάβλητο της διαδικασίας και στο τελικό αποτέλεσμα."

Η απάντηση του Λούκα Πολυκάρπου ήταν άμεση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "υπάρχει νομική γνωμάτευση για το νομότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και την οποία κατέχει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές ότι η Αριστερά της Δερύνειας καρφώνει πισώπλατα τον κ. Καραγιάννη, με τον οποίο βρίσκεται σε διαφωνία εδώ και αρκετό καιρό. Σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης τονίζει ότι "'επρεπε να ντρέπονται για το ότι επιχείρησαν να διαδώσουν άνανδρα και να σπιλώσουν το όνομά μου, του Δημάρχου και όσων άλλων ενεπλάκησαν στην διαδικασία αξιολόγησης".

Αυτούσια η ανακοίνωση του Λούκα Πολυκάρπου:

"Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά της πολύπαθης μας δημοκρατίας και του θεσμού των Δημοτικών Συμβουλίων, δημοτική ομάδα καταφέρετε δημόσια, αδειάζοντας τον ομόσταυλο Δήμαρχο της. Ένα Δήμαρχο που προέρχεται από τα γεννοφάσκια της αριστεράς, τον οποίο σθεναρά υποστήριζε την προηγούμενη 8ετία στις αποφάσεις και πράξεις του. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που χρόνια τώρα προσωπικά εγώ, ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχω δημόσια τοποθετηθεί και καταγγείλει ότι έχει εγκλωβιστεί στα αριστερά τερτίπια της πλειοψηφίας της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ και των Συμβούλων του που βρίσκεται σε διαφωνία εδώ και καιρό με τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας στοχοποιείται ωσάν απολωλό πρόβατο από τους ομοϊδεάτες του, με αυτοσκοπό την αλίευση ψήφων και την εξαπάτηση του απλού κόσμου που εναγωνίως ζητεί να εργαστεί για να ζήσει την οικογένεια του. Το τραγελαφικότερο όλων το γεγονός πως αφήνουν να νοηθεί πως εγώ, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ, εσυνεννοήθην με τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα. Ας σεβαστούν λίγο την λογική των συνδημοτών μας εκεί στην δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ και ας μην προσπαθούν να μας ταίσουν κουτόχορτο. Εμπαίζουν και προσβάλλουν πρώτα τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, και προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα.

Άραγε γιατί να καρφώνει πισώπλατα τον ίδιο της τον Δήμαρχο η αριστερά της Δερύνειας, θα σκεφτεί κάποιος; Εκ των υστέρων διαφαίνεται πως η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ «τάζοντας» σε αριθμό συνδημοτών μας την πολυπόθητη θέση του έκτακτου εργάτη έρχεται να επιρρίψει ευθύνες στην 3μελή επιτροπή που εσυστάθη για τις ανάγκες της εν λόγω πρόσληψης, νίπτοντας τας χείρας της βασικά, εκθέτοντας τους μεροκαματιάρηδες συνδημότες μας που πίστεψαν πως θα έβρισκαν μια θέση στο Δημαρχείο με το «μέσον».

Η 3μελής επιτροπή κατηγορείται βασικά γιατί δεν κάλεσε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες για προσωπική συνέντευξη. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και δεν αποτελεί τη δέουσα οδό. Υπάρχει νομική γνωμάτευση για το νομότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και την οποία κατέχει ο ίδιος ο Δήμαρχος. Η λογική λέει επίσης πως δεν μπορείς να καλείς σε προσωπική συνέντευξη όλους τους δημότες ανεξαιρέτως για όσες θέσεις ο Δήμος αύριο διαλέγει να προκηρύξει. Αυτό προκαλεί λανθασμένες εντυπώσεις στους υποψηφίους που αγωνιούν για τη θέση δίνοντας ελπίδες σε ανθρώπους που πιθανόν να μην κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα για την εκάστοτε θέση που προκηρύσσεται. Επίσης κοστίζει στον Δήμο και κουράζει άσκοπα τα μέλη που απαρτίζουν τις ad-hoc επιτροπές που αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της επιλογής.

Η 3μελής επιτροπή ως όφειλε να πράξει ζήτησε την γνωμοδότηση της Αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία απαρτίζετω από την Δημοτική Γραμματέα και τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ανάγκες της εν λόγω θέσης και προϊστάμενο της Υπηρεσίας, Επιστάτη του Δήμου. Η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μελετώντας προσεκτικά το βιογραφικό, τα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των αιτούντων συνδημοτών μας, πρόεκρινε για το γύρο των προσωπικών συνεντεύξεων αριθμό συνδημοτών μας που πληρούσαν τα κριτήρια για την εν λόγω θέση και έκρινε πως ήταν οι πιο κατάλληλοι για να περάσουν στην 2η και τελευταία φάση των προσωπικών συνεντεύξεων. Η πρακτική αυτή της αρχικής αξιολόγησης σε διαδικασίες πρόσληψης, χαρακτηρίζεται ως συνήθης, είτε λαμβάνει χώρα στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα και ως στόχο έχει την διασφάλιση της επιτυχίας της διαδικασίας.

Εν κατακλείδι ώς άτομο και ως Δημοτικός Σύμβουλος Δερύνειας θέλω πραγματικά να δηλώσω πως ντρέπομαι για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου μας και συγκεκριμένα για τις ενέργειες και συμπεριφορά ορισμένων ειδικά μελών της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ. Έπρεπε να ντρέπονται για ότι επιχείρησαν να διαδώσουν, άνανδρα και να σπιλώσουν το όνομα εμένα προσωπικά, του Δημάρχου και όσων άλλων εμπλάκησαν στην διαδικασία αξιολόγησης. Επεδίωξαν ίσως για πρώτη φόρα τόσο ύπουλα να προσβάλλουν προσωπικότητες και να αφήσουν ξεκάθαρα αιχμές για το αμερόληπτο του χαρακτήρα ανθρώπων που αφιερώνουν το χρόνο τους για το κοινό καλό. Προσωπικά δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα ούτε σε αυτούς που στέκονται στην αντίπερα όχθη να αμφισβητήσουν βασικές αρχές και αξίες. Ο δημότης είναι ο αυστηρότερος κριτής και θα κρίνει τον καθένα μας σε βάθος χρόνου."

Η ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Δερύνειας, επανήλθε λέγοντας πως ο Λούκας Πολυκάρπου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει του Δημότες από την πραγματικότητα:

Η (2η) ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ Δερύνειας:

"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Αρχικά, αντιπαρερχόμαστε τα προσβλητικά σχόλια του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ, Λούκα Πολυκάρπου, ο οποίος για άλλη μια φορά μέσα από δημόσια τοποθέτησή του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες από την πραγματικότητα και τις ευθύνες του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα πιο κάτω:

1. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ δεν έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά 3 από τους 8 Δημοτικούς Συμβούλους.

2. Στήριξη και σταθερή βοήθεια προς το Δήμαρχο Δερύνειας είναι η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ που προσφέρει και όχι αυτοί που τον κατηγόρησαν ουκ ολίγες φορές για ετσιθελισμό και μεθοδεύσεις.

3. Συνολικά 22 άτομα υπέβαλαν αίτηση για τις δύο θέσεις έκτακτου εργάτη που προκήρυξε ο Δήμος Δερύνειας, με μοναδικά απαραίτητα κριτήρια το Λευκό Ποινικό Μητρώο και Άδεια Οδηγού. Υποχρεούται ο Δήμος να καλέσει όλους όσοι από τους υποψήφιους πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια σε προφορική συνέντευξη, ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής. Αυτό υποστηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και άλλοι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, πέραν του χώρου μας, αφού αυτή τη διαδικασία ακολουθούσαμε πάντα ως ολομέλεια. Τώρα τι άλλαξε; Είναι αδιανόητο να απαγορεύεται η συμμετοχή στην προφορική συνέντευξη σε άτομα που πληρούν τα κριτήρια της προκήρυξης! Τι έχει να απαντήσει σε αυτά τα 13 άτομα που αποκλείστηκαν;

4. Αναφορικά με την μετακύλιση ευθυνών στην υπηρεσία του Δήμου, αυτό κι αν είναι απαράδεκτο. Η υπηρεσία του Δήμου ετοίμασε κατάλογο με όλους τους υποψήφιους και τα στοιχεία που είχαν συμπληρώσει στις αιτήσεις τους, χωρίς καμία εισήγηση. Η πρόσκληση στην προφορική συνέντευξη μόνο 9 ατόμων, έγινε με απόφαση της πλειοψηφίας της Τριμελούς Επιτροπής.

5. Από τα 9 άτομα που καλέστηκαν στην προφορική συνέντευξη, κάποιοι δεν έχουν καν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, δεν είναι στόχος μας η δημόσια αντιπαράθεση, αλλά οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, έτσι ώστε οι δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Δερύνειας".

Στην τελευταία απαντητική ανακοίνωση του, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Δερύνειας, Λούκας Πολυκάρπου επισυνάπτει την απάντηση που έλαβε στο email από την υπηρεσία του Δήμου σχετικά με την απόφαση της επιτροπής και την γνωμάτευση από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου σχετικά με την διαδικασία.

Η (2η) ανακοίνωσή του Λούκα Πολυκάρπου: 

"Συνέχεια στην Απαντητική Δημοσίευση Δημοτικού Συμβούλου Λούκα Πολύκαρπου.

Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται.

1) Στις 2 ανακοινώσεις της Δημοτικής Ομάδας του Ακελ Δερυνειάς αναφέρεται 2 φορές ότι πλειοψηφικά πέρασε η εισήγηση της Υπηρεσίακης Επιτροπής από την τριμελή επιτροπή.

Σας επισυνάπτω την απάντηση που έλαβα σήμερα στο email μου από την υπηρεσία του Δήμου σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής.

Ο ένας εκ των τριών είναι μέλος της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Δερυνειάς.

2) Επίσης σας επισυνάπτω την γνωμάτευση από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου σχετικά με την διαδικασία.

Τα σχόλια δικά σας."