Κίτρινη προειδοποίηση - Ο καιρός στην επαρχία Αμμοχώστου


ΑγγελίαΠωλείται Discovery Sport


Ο καιρός τρελάθηκε και ο υδράργυρος που πριν από μια βδομάδα ήταν καθηλωμένος σε θερμοκρασίες χειμώνα, σήμερα εκτοξεύεται πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και μας στέλνει κατευθείαν σε συνθήκες που συνήθως έχουμε στην καρδιά του καλοκαιριού. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου Κλεάνθης Νικολαΐδης, η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες της περιοχής, μαζί με τις ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες, φέρνει μαζί της και αρκετή σκόνη. 

 

Σήμερα, ο καιρός θα παραμείνει σταθερά αίθριος και θερμός, όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες δυσφορίας, λόγω του ότι η υγρασία θα είναι σε χαμηλά, υποφερτά επίπεδα. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο συνδυασμός ψηλών θερμοκρασιών πέραν των 40 βαθμών Κελσίου και σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργεί συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις χαλαρώσεις των μέτρων διακίνησης και να πάνε στα παράλια για κολύμπι. Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αυτό που ενδείκνυται υπό τις περιστάσεις, είναι παραμονή στο σπίτι. 

Το θερμόμετρο, πάντως, δεν θα δείξει στα παράλια θερμοκρασίες που να υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει σήμερα στους 41 βαθμούς, γύρω στους 36 στη Λεμεσό και στη Λάρνακα, γύρω στους 33 σε Πάφο, Αγία Νάπα, Παραλίμνι και γύρω περιοχές στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Καθόλη της διάρκεια της ημέρας, ευτυχώς δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Απόψε, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος με ασθενείς ανέμους και γενικά ήρεμη θάλασσα. 

Αύριο Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ξεπερνώντας και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας