Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Έρχονται ισχυρές καταιγίδες


Η μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής την Κύπρο.
 

Η κίτρινη προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού συνολική βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει  τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

 

ςς

 

 

Καταιγίδες όλο το τριήμερο
Το Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, θα φτάσει από την Ιταλία και θα επηρεάσει την Κύπρο το επόμενο τριήμερο

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία απόψε αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αναμένονται, τοπικά, να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά σύντομα κυρίως στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

 Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου απόψε θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς  και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Ωστόσο, από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.