Κεραυνός προκάλεσε black-out σε περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο


Κεραυνός χτύπησε λίγο μετά τις δέκα, μεγάλη γραμμή μεταφοράς, στην περιοχή Βασιλικού-Μονής, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας, δύο μονάδες παραγωγής, στους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς Βασιλικού και Δεκέλειας. 

Για σαράντα περίπου λεπτά δεκάδες περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο έμειναν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα συνεργεία της ΑΗΚ ενήργησαν γρήγορα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη συγκεκριμένη βλάβη.  

 
Παράλληλα, από το πρωί, τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται στους δρόμους, ώστε να επιδιωρθώσουν τις βλάβες που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο.


Στη Λευκωσία, παρατηρείται βλάβη σε δύο περιοχές, στη Λεμεσό παρατηρούνται βλάβες σε οκτώ περιοχές και στη Λάρνακα σε άλλες οκτώ περιοχές. Στην Πάφο, εννέα περιοχές δεν έχουν ρεύμα, ενώ στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν υπάρχουν βλάβες.

 

 

Δεν κοιμήθηκαν οι τεχνικοί της ΑΗΚ

Οι τεχνικοί της Αρχής Ηλεκτρισμού, βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επιιορθώσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από πτώσεις κεραυνών και δέντρων. «Εκεί όπου χρειάζεται επιστρατεύουμε τεχνικούς από άλλες πόλεις. Στη Λεμεσό οι τεχνικοί μας δεν κοιμήθηκαν», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.