ΚΕ: Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πακέτο στήριξης της οικονομίας


Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας, εν μέσω της αναταραχής που δημιουργείται από την επιδημία του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Ερωτηθείς γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε πως το πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η κοστολόγησή των μέτρων και ακολούθως θα υποβληθεί για τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την ΕΕ.

«Τα μέτρα είναι σχεδόν έτοιμα, γίνεται η κοστολόγηση ανά τομέα και πρέπει να σταλούν στην ΕΕ για έγκριση», είπε, εξηγώντας ότι υπάρχουν και ζητήματα κρατικών ενισχύσεων.

Σημείωσε ακόμη πως το θέμα τυγχάνει επεξεργασίας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και τα επιτελεία τους.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων την περασμένη Πέμπτη, ο ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, είπε πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα χορηγιών και ενισχύσεων, αλλά και μέτρων φορολογικής ανακούφισης.

Εξάλλου, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε δηλώσει πως το πακέτο στοχεύει στην προστασία των θέσεων εργασίας και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ενώ εξετάζεται πώς θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.