Κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο στην Αστυνομία οι δύο ποδοσφαιριστές… Παράνομες ενέσεις και χάπια

Κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας τα όσα κατήγγειλαν οι δύο ποδοσφαιριστές Παναγιώτης Λοϊζίδης και Παναγιώτης Φραγκέσκου λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης αναφορικά με παράνομη χορήγηση φαρμάκων από την ομάδα τους -όπως ισχυρίζονται- κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές πέρασαν την πύλη του ΤΑΕ Λάρνακας με τη συνοδεία του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρου Νεοφυτίδη κι έδωσαν μέχρι και ονόματα στους ανακριτές.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ανέφεραν στις γραπτές καταθέσεις τους ότι τους χορηγούνταν ουσίες τόσο υπό τη μορφή ενδοφλέβιας ένεσης όσο και με χάπια, τα οποία όπως ισχυρίζονται ενδεχομένως να σχετίζονται με το πρόβλημα στην καρδία, με το οποίο διαγνώστηκαν πρόσφατα. Αυτή είναι και η απαίτηση των δύο ποδοσφαιριστών, να διερευνηθεί δηλαδή το κατά πόσον το πρόβλημα τους στην καρδιά ενδέχεται να προήλθε από τη χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων τα οποία τους χορηγούνταν εν αγνοία τους, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο ποδοσφαιριστές είχε αναφερθεί ότι γινόταν χορήγηση βιταμινών.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι δύο ποδοσφαιριστές ανέφεραν ότι τη χορήγηση των συγκεκριμένων ενδοφλέβιων ενέσεων έκανε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι γιατρός ή νοσηλευτής και το οποίο κατονόμασαν στους ανακριτές. Το πρόσωπο αυτό αναφέρεται ως εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας. Σημειώνεται ότι βάσει νομοθεσίας, ουδείς δικαιούται πλην ιατρού ή νοσηλευτή (με την καθοδήγηση ιατρού) να χορηγεί ενδοφλέβια ένεση και μάλιστα εκτός νοσοκομείου ή κλινικής.

Στο μεταξύ, θεωρείται ευτύχημα το γεγονός ότι το πρόβλημα τόσο στους δύο ποδοσφαιριστές όσο και σε τρίτο -τον Ανδρέα Φραγκέσκου αδελφό του Παναγιώτη- διαγνώστηκε καθώς θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος σε περίπτωση που συνέχιζαν να αγωνίζονται, η καρδιά τους να μην άντεχε.

Πηγή: cyprustimes.com