Κατηγορήθηκε ο θείος του βρέφους που κατάπιε ναρκωτικά

Κατηγορήθηκε την Κυριακή γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα, ο 40χρονος θείος του 17μηνου βρέφους που σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, είχε στον οργανισμό του ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί και τεθεί υπό τριήμερη κράτηση ως ύποπτος για την πρωτοφανή υπόθεση.

Ο 40χρονος κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου και αμελών και απερίσκεπτων πράξεων που προκαλούν σωματική βλάβη.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα ναρκωτικά αφέθηκαν σε προσβάσιμο χώρο, όπου το 17μηνο αγοράκι μπόρεσε να τα προσεγγίσει, ή και να εισέπνευσε αναθυμιάσεις από χρήση που γινόταν στο σπίτι από άλλα άτομα.

Το 17μηνο παιδάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Πάφου έχοντας και υψηλό πυρετό. Η μητέρα του ανέφερε στους γιατρούς των Πρώτων Βοηθειών ότι αυτό έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο μέτωπο.

Το βρέφος εξακολουθούσε να παρουσιάζει όμως υπνηλία και δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στις οποίες υποβαλλόταν, πράγμα που ανησύχησε και παραξένεψε τους γιατρούς.

Αποφάσισαν τότε να προχωρήσουν σε εξειδικευμένες τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις, αφού φαινόταν πλέον ότι τα πράγματα δεν ήταν όσο απλά παρουσιάσθηκαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν ενώπιον μιας πρωτοφανούς υπόθεσης, με ενδείξεις ότι στον οργανισμό του βρέφους υπήρχαν υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών, οπιούχες ουσίες και ουσία κάνναβης.

Αμέσως παρασχέθηκε στο 17μηνο αγοράκι οξυγόνο και του έγιναν ενδοφλέβιες ενέσεις με ειδικές ουσίες για διάλυση των ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και οι γιατροί έδιναν ολονύχτια μάχη να το κρατήσουν στη ζωή. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσιάζει έκτοτε βελτίωση.

To ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λευκωσίας άρχισαν εντατικές έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες το 17μηνο αγοράκι βρέθηκε με τέτοιες ουσίες στον οργανισμό του. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια και βρέθηκαν επίσης και άλλα ναρκωτικά.