Κατεχόμενοι Δήμοι: Επεισοδιακή εκλογική διαδικασία


Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων δήμων στη θέση που κενώθηκε μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής ήταν επεισοδιακή, καταγράφοντας τη διαφωνία του δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου, ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρία της Επιτροπής. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του δημάρχου Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, ο οποίος είχε διαφωνήσει στη διάρκεια της συζήτησης για τη διαδικασία που θα ακολουθείτο στο θέμα της προεδρίας και αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας θεωρώντας ότι δεν του δινόταν η δυνατότητα να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας κατά την οποία θα πληρωνόταν και το κενό στην προεδρία που δημιούργησε ο θάνατος του Αλέξη Γαλανού, ο δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς δήλωσε ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των συναδέλφων του για την προεδρία των κατεχόμενων δήμων.

 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι είναι θεσμός στην προεδρία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων να βρίσκεται ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, ως μεγαλύτερος εκ των κατεχόμενων Δήμων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Όπως είπε, αυτό ακολουθείτο από την εποχή του δημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρου. Η θέση αυτή, όπως είπε, ήταν και ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Η θέση ωστόσο των υπολοίπων έξι εκ των παρισταμένων δημάρχων κατεχόμενων δήμων, ήταν ότι θα έπρεπε να διεξαχθούν εκλογές και να ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες. Ο δήμαρχος Αμμοχώστου μετά την εξέλιξη αυτή, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και ακολούθως οι υπόλοιποι δήμαρχοι, ομόφωνα έκαναν αποδεχτή την υποψηφιότητα του Πέτρου Καρεκλά, ο οποίος ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αποφασίστηκε η κατάργηση της μίας εκ των δύο θέσεων αντιπροέδρων που υπήρχαν και μένει μόνος αντιπρόεδρος της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων ο δήμαρχος Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ. Τη θέση που καταργήθηκε, κατείχε ο Πέτρος Καρεκλάς.

 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αμμοχώστου, ανέφερε ότι θα προσφύγει στην Ένωση Δήμων στην οποία υπάγεται η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για να αποφασίσει.
Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής απουσίαζε ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχάρη τον κ. Καρεκλά για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, συνεχίζοντας το έργο του Αλέξη Γαλανού για το κοινό καλό των κατεχόμενων δήμων.
 

ΠΗΓΗ:phılenews.com