Καταχωρείται αύριο στο δικαστήριο η υπόθεση απαγωγής των δύο μαθητών

Καταχωρείται αύριο η υπόθεση του 35χρονου υπόπτου για την απαγωγη των δυο μαθητών στη Λαρνακα.

Η αστυνομία αναμένεται να αιτηθεί την απευθείας δίκη του υπόπτου και την παραπομπή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου αύριο το πρωί ο 35 χρόνος απαγωγέας των δυο ανηλίκων μαθητών στη Λάρνακα, αφού λήγει το διάταγμα 8 ημερης προσωποκράτησης του.

Η διαδικασία θα είναι και πάλι κεκλεισμένων των θυρών λόγω του ότι η υπόθεση αφορά ανήλικα παιδιά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 41χρονος νοσηλευτής- φίλος του απαγωγέα ο οποίος φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια τον δράστη, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του, χωρίς ιατρική συνταγή.  Η αστυνομία εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα χάπια αναμείχθηκαν με λεμονάδα που φέρεται ο 35χρονος να έδωσε στα δύο παιδιά να πιούν αμέσως μετά την απαγωγή τους, γι αυτό όταν οι μαθητές εντοπίστηκαν βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης και σύγχυσης. Ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατηγορηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση των εξετάσεων από την Αστυνομία, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω οδηγίες.

Ο 35χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας συνεργάζεται με τις αρχές, με τη σύλληψη του παραδέχθηκε στους ανακριτές την πράξη του -να οδηγήσει τα δύο ανήλικα παιδιά στο διαμέρισμα του- αναφέροντας ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα, καθώς όπως ισχυρίστηκε αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αν και διέμενε σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε περιοχή της Λάρνακας που θεωρείται ακριβή.