Καταστηματάρχες: Να κηρυχθεί ο Πρωταράς και η Αγ. Νάπα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος διαβάζονται από χιλιάδες και έχουν αποτέλεσμα. Καταχώρησε τη δική σου 


Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι επιχειρηματίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, στο μουσείο "Θάλασσα".


Αίτημά τους είναι να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να σωθούν οι επιχειρήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αυτή τη στιγμή...βουλιάζει.

Δυσβάσταχτα χρέη και οφειλές κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη  πάνω από το κεφάλι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με... μηδέν έσοδα. Ενοίκια, πληρωμές υπαλλήλων, κοινωνικές ασφαλίσεις, φόροι, ρεύματα είναι κάποια απ΄ αυτά.

Στην ουσία οι καταστηματάρχες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας ζητούν από την Κυβέρνηση να... αντιστραφούν οι ρόλοι και να γίνει αυτή "αιμοδότης" της επαρχίας αυτή τη φορά, στην χειρότερη κατάσταση που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά την εισβολή.

Όπως έλεγαν και στη συγκέντρωση, μέχρι το τέλος της χρονιάς αν δεν σταθεί η Κυβέρνηση εμπράκτως δίπλα στις τουριστικές επιχειρήσεις, τότε οι περισσότερες θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Σε μια τέτοια περίπτωση, που δυστυχώς είναι ορατή, η ζημιά που θα υποστεί η Κυπριακή οικονομία θα είναι ανυπολόγιστη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που αποτελούν τη ραχοκοκαλία της οικονομίας.

Τα αιτήματα των επιχειρματιών του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας είναι:  

1. Να κηρυχθεί η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς πληγείσα περιοχή

2. Ουσιαστική μείωση των ενοικίων δια νόμου

3. Αναστολή εξώσεων για τρία χρόνια, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στις  επιχειρήσεις να ανασυνταχθούν

4. Ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης διάσωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές

Δείτε και τα πανό διαμαρτυρίας 

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας

Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος διαβάζονται από χιλιάδες και έχουν αποτέλεσμα. Καταχώρησε τη δική σου