Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στο Ξυλοφάγου

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές που μαίνονταν από το μεσημέρι σε Ξυλοφάγου και Αστρομερίτη και οι οποίες ξέσπασαν με διαφορά περίπου μίας ώρας.

Μετά από μεγάλη μάχη με τις φλόγες, τα μέλη της Πυροσβεστικής κατάφεραν αρχικά να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές και στη συνέχεια επιχείρησαν επιτυχώς για πλήρη κατάσβεση τους.

Στην Ξυλοφάγου, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει γύρω στις δύο το μεσήμερι και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επτά οχήματα, πέντε εκ των οποίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, «στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Υπηρεσίας προς εξασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων».

Στις προσπάθειες συνέβαλαν και τα αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά δέκα εκτάρια από ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν καθώς και το δύσβατο της περιοχής, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.

Σε ότι αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αστρομερίτη συμμετείχαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και δύο του Τμήματος Δασών.