Καταγγέλλουν Κέντρα Εστίασης επειδή ψήνουν χωρίς γάντια


Καταχώρησε αγγελία για την επιχείρησή σου εύκολα και γρήγορα (Για απορίες καλέστε στο 70000137)


Εξω φρενών είναι οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης με τον τρόπο που διεξάγονται οι έλεγχοι για την τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων από την Αστυνομία και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς, όπως καταγγέλλουν, υπάρχει άγνοια και απουσία εκπαίδευσης αυτών που ελέγχουν ως προς τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα αντί να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, έκανε λόγο για έλλειψη εκπαίδευσης και ερμηνεία των κανονισμών κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση, αχρείαστες εντάσεις και πολλά προβλήματα.

«Μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι ετοιμάζονται διάφορες υπηρεσίες να προβούν σε κοινούς ελέγχους το Σαββατοκύριακο αλλά, από ό,τι φαίνεται, δεν είναι οπλισμένες ούτε με γνώση ούτε με υπομονή», ανέφερε.

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί με την παρερμηνεία και την έλλειψη γνώσης, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε περιστατικό όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης, καταγγέλθηκε εστιάτορας επειδή ψήστες δεν φορούσαν γάντια ενώ έψηναν, κάτι που, όπως ανέφερε, έτσι κι αλλιώς δεν προνοείται ούτε από το πρωτόκολλο ούτε από άλλους κανόνες υγιεινής, και είναι μάλιστα και επικίνδυνο, επειδή τα γάντια λιώνουν και μπορεί να προκληθούν εγκαύματα.

Σε άλλα περιστατικά, υπήρξαν άτομα που έλεγχαν, οι οποίοι επέμεναν ότι ο κανονισμός της απόστασης αφορά τα πρόσωπα που κάθονται στο ίδιο τραπέζι και όχι την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, καθώς και περιπτώσεις όπου αμφισβητούσαν οι αστυνομικοί τι θεωρείται ανοιχτός χώρος και τι όχι, ενώ πρόκειται για πρόνοιες που υπάρχουν στην νομοθεσία για το κάπνισμα.

«Συμβαίνουν πράγματα ακραία και εξωφρενικά», τόνισε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος ζητά από τον Αρχηγό Αστυνομίας και άλλους αρμοδίους να εκπαιδεύσουν ορθά όσους προβαίνουν σε ελέγχους για το πρωτόκολλο. «Δεν υπάρχει λογική και κατανόηση», τόνισε, εκφράζοντας φόβους ότι στο τέλος θα εξαναγκαστούν σε κλείσιμο χώροι εστίασης, λόγω των προβλημάτων που προκαλούν καταγγελίες που βασίζονται σε άγνοια.

Ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη την συνάντηση του ΠΑΣΙΚΑ με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να ξεκαθαρίσουν άμεσα κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά στην ερμηνεία των πρωτοκόλλων μεταξύ όλων των πλευρών.


Πηγή:reporter.com.cy