Καταγγέλλει ύπαρξη μασκών made in… Turkey στην κυπριακή αγορά η Αλληλεγγύη (pic)


Την ύπαρξη μασκών με χώρα κατασκευής την Τουρκία, εντόπισε στην κυπριακή αγορά το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει με αγανάκτηση ότι μεγάλα πολυκαταστήματα -τουλάχιστον της Λευκωσίας- διαθέτουν προς πώληση προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό τουρκικής κατασκευής, με τουρκικά εθνικά εμβλήματα σε περίοπτη θέση.

Σύμφωνα με το κίνημα, αυτό συμβαίνει, «παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία παρεμπόδισε αεροπλάνο που μετέφερε φαρμακευτική βοήθεια προς την Κύπρο να διέλθει δια του εναερίου χώρου της. Παρόλο που είναι επίσης γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διέθεσε τεράστιες ποσότητες ιατροφαρμακευτικού υλικού στα κατεχόμενα, αφήνοντας ακάλυπτους τους νόμιμους πολίτες της Δημοκρατίας».

Η Αλληλεγγύη, θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός και ζητά την άμεση απόσυρση αυτών των προϊόντων.

«Καλούμε τον κυπριακό λαό να μην τα αγοράζει και να κατασκευάζει ο ίδιος προστατευτικές μάσκες, εφόσον του εδόθησαν όλες οι σχετικές οδηγίες, εφ` όσον η πολιτεία το μόνο που κατάφερε είναι κατακλύσει την αγορά με μάσκες τουρκικής κατασκευής» .

Καταλήγοντας, το Κίνημα επισημαίνει ότι «οι δυνάμεις καταστολής του κράτους έχουν επιδοθεί σε αγώνα παρεμπόδισης Κυπρίων πολιτών από το να διαμαρτυρηθούν για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, χρησιμοποιώντας μεθόδους μη συμβατές με τα Δημοκρατικά Θέσμια».


ΠΗΓΗ:reporter.com