Kαταγγέλλει εργολάβους ο Καρούσος ότι ενοχλούν καταστήματα οικοδομικών υλικών


Σοβαρά προβλήματα στην οικοδομική βιομηχανία έχει προκαλέσει το κυβερνητικό διάταγμα για απαγόρευση λειτουργίας εργοταξίων με πέραν των τριών ατόμων, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Κώστας Ρουσιάς. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ζήτησε επαναφορά του προηγούμενου διατάγματος που εκδόθηκε αναφορικά με το κλείσιμο των εργοταξίων, το οποίο έδινε την ευκαιρία συνέχισης των εργασιών σε υπό ανέγερση κατοικίες και ιδιωτικά έργα ή το καθολικό κλείσιμο των εργοταξίων.

"Εάν είναι έργο μεγάλο είθισται να υπάρχει υπεύθυνος ασφάλειας και υγείας βάση των κανονισμών. Υπάρχει ο πολιτικός μηχανικός του έργου που πρέπει να είναι μέσα. Αρα, με ποιόν θα δουλέψει? Με έναν χτίστη και έναν εργάτη? Εάν βάλουμε και τον επιστάτη δεν υπάρχει χώρος για άλλον. Μπετά δεν μπορούν να μπουν. Εάν υπάρχει ένας στην πόμπα και ένας στη βαρέλα, μόνο ένας μπορεί να απλώσει το μπετόν. Δεν μπορεί να γίνει σκυροδέτηση με ένα άτομο"


Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος διευκρίνησε ότι με βάση το διάταγμα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργοταξίων δεν πρέπει να λειτουργεί. Σε ότι αφορά το παράδειγμα της σκυροδέτησης μάλιστα, είπε ότι είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να γίνει με τρία άτομα και ως εκ τούτου, εκεί και όπου εντοπίζεται να εκτελούνται τέτοιες εργασίες είναι παράνομο.

"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν δικαιούνται να δουλεύουν. Και επειδή υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να σκαρφιστούν διάφορους τρόπους για να δουλεύουν η Αστυνομία επιβλέπει αυτή τη διαδικασία και οι επαρχιακοί λειτουργοί των Δημοσίων Έργων. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει λειτουργήσει σήμερα και τα τρία άτομα μπήκαν για συγκεκριμένους λόγους. Επέιγουσας φύσεως εργασίες που χρειάζονται μόνο τρία άτομα. Εάν το εργοτάξιο χρειάζεται πάνω από τρία άτομα, απαγορεύεται να λειτουργήσει. Επίσης εάν λειτουργήσει ενδεχομένως να μην εμπίπτει στα κριτήρια του Υπουργείου Εργασίας για επιδότηση"

Ο Υπουργός Μεταφορών κατήγγειλε επίσης οτι εργολάβοι "ενοχλούν" τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης υλικών οικοδομής ότι τους ζητούν να τους προμηθεύσουν με υλικά και κατέστησε σαφές ότι απαγορεύεται. 

"Κάποιος που θα βάψει έναν τοίχο, μπορεί να το κάνει, ένας υδραυλικός μπορεί να επιδιορθώσει μια βλάβη. Δεν μπήκαν τα τρία άτομα για να χτίζονται πολυκατοικίες"


ΠΗΓΗ:alphanews.Live