Καταγγελίες για υπερχρεώσεις από γιατρούς του ΓεΣΥ (docs)


Σε καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αθέμιτου ανταγωνισμού, προέβη ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της ΕΝΙΚ, Χάρης Αρμεύτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», αναφέροντας μάλιστα ότι τις καταγγελίες από ασθενείς που υπάρχουν στην κατοχή τους, ενδεχομένως να διαβιβάσουν και στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Διαβάστε αυτούσιο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sigmalive.com:

 

Το SigmaLive, έψαξε και εξασφάλισε από ασθενείς, απόδειξη ιατρού καθώς επίσης και επιστολή-καταγγελία. 

 

Και οι δύο καταγγελίες, κάνουν λόγω για υπερχρεώσεις από ιατρούς που παρά το γεγονός ότι είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ όπως και οι ασθενείς που τους επισκέφθηκαν.

 

Στην πρώτη περίπτωση, ασθενής επισκέφθηκε ειδικό ιατρό και συγκεκριμένα ουρολόγο, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το Γενικό Σύστημα Υγείας. 

 

Ο γιατρός εξέτασε τον ασθενή, εγγεγραμμένο στο ΓεΣΥ και σε προσωπικό ιατρό, ενώ του έκανε και υπερηχογράφημα, χρεώνοντας τον 90 ευρώ. 

 

Η δικαιολογία, όπως μας λέχθηκε, ήταν ότι ο γιατρός τον εξέτασε, όπως του είπε, σε ώρες που δεν εξετάζει ασθενείς εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, η επιστολή που εξασφάλισε το SigmaLive, είναι καταγγελία μητέρας η οποία τον Ιούλιο παρατήρησε εξανθήματα στο σώμα του γιου της με αποτέλεσμα να καλέσει τον παιδίατρό, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε στις κλήσεις της. 

 

Αποτέλεσμα ήταν να μεταφέρει το παιδί της σε άλλο παιδίατρο, νωρίς το πρωί, ο οποίος το εξέτασε και χρέωσε 30 ευρώ την επίσκεψη. 

 

 

Η μητέρα, ωστόσο, μετέβη το απόγευμα ξανά στο ιατρείο του, ούτως ώστε ο ιατρός να συμπληρώσει την αίτηση διεκδίκησης για την ασφάλεια, ωστόσο την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να προβεί σε τέτοια κίνηση καθώς είναι συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ

 

Όταν δε η μητέρα ρώτησε γιατί δεν ενέγραψε τότε το παιδί στο ΓεΣΥ, ο ιατρός της ανέφερε πως δεν ήταν στο γραφείο κατά τη διάρκεια της εξέτασης η γραμματέας του. 

 

Η ίδια ζήτησε τα χρήματά της πίσω, με τον γιατρό να απαντά πως εάν εγγράψει το παιδί σε αυτόν τότε θα τις τα επιστρέψει.