Καταγγελία ΥΚΕ για απάτη από ξενοδόχο και Πρόεδρο οργάνωσης στο "όνομα" αστέγων



Σε καταγγελία στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων προχώρησαν λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού, εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 57 και 46 ετών. Πρόκειται για ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Λεμεσό και Πρόεδρο οργανωμένου συνόλου, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, φέρονται να λάμβαναν χρήματα για την στέγαση και σίτιση αστέγων.


Συγκεκριμένα, ο 57χρονος φέρεται να φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο του άστεγους, για τους οποίους λάμβανε από το Υπουργείο Εργασίας χρηματικό ποσό για τη στέγαση και τη σίτιση τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι Αρχές, οι άστεγοι δεν διέμεναν εκεί για ολόκληρο το χρονικό διάστημα για το οποίο καταβάλλονταν χρήματα για αυτούς από τα κρατικά ταμεία. 


Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι δυό φέρονται να ζητούσαν από τους άστεγους όταν έφευγαν από το ξενοδοχείο και σε περίπτωση που ερωτηθούν, να αναφέρουν στους λειτουργούς των ΥΚΕ ότι διέμεναν εκεί για περισσότερο διάστημα από τον πραγματικό χρόνο διαμονής τους. 


Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εργασίας έχει καταβάλει στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου το χρηματικό ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ και φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί στον πραγματικό χρόνο διαμονής αστέγων στο ξενοδοχείο. 


Για την υπόθεση καταζητούνται τα δύο πρόσωπα, καθώς και 63χρονος υπεύθυνος υποδοχής του ξενοδοχείου, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι παρεμπόδιζε τους λειτουργούς των ΥΚΕ να ελέγξουν εάν διέμεναν στο ξενονοδείο άστεγοι, με φραστικές επιθέσεις.


ΠΗΓΗ: alphanews.live