Καταγγελία για ξυλοδαρμό από καταδρομείς - Τι λέει το Υπ. Άμυνας

Η επίσημη θέση του Υπουργείου Άμυνας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη/offsite.com.cy

Στρατιώτες - (πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καταδρομείς) έπαιξαν ξύλο για άγνωστη αιτία. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες. Όπως πληροφορείται η Offsite και επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη του Υπουργείου Άμυνας, το συμβάν έγινε εκτός στρατοπέδου (ο λόχος των καταδρομέων εδρεύει στο Σταυροβούνι).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν στρατιώτες που βρίσκονται κάποιους μήνες στο στρατόπεδο και νεοσύλλεκτος. Η καταγγελία έγινε από τον νεοσύλλεκτο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ξυλοκοπήθηκε  από τους «παλιούς».

«Έφθασε» μέχρι και τον Υπουργό
Όπως πληροφορείται η Offsite η υπόθεση έγινε γνωστή και σε ανώτατο επίπεδο, αφού ενημερώθηκε και ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Σχεδόν άμεσα ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης. Το πόρισμα αποκάλυψε το επεισόδιο, το οποίο δεν αφορούσε υπηρεσιακούς λόγους. 

Τα γεγονότα φέρουν τους καταδρομείς, τον παραπονούμενο νεοσύλλεκτο και τους άλλους στρατιώτες (σ.σ. Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός τους) να συναντιούνται εκτός στρατοπέδου και να χτυπιούνται. Ωστόσο, η αιτία του επεισοδίου μάλλον αφορά προσωπικές διαφορές των στρατιωτών.

Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις
Η Offsite επικοινωνησε με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όλα τα γεγονότα, αλλά ανέφερε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν για το Υπουργείο. Όπως είπε, «δεν θα προκύψουν κυρώσεις για τους στρατιώτες αφού πρόκειται για συμβάν που εκτυλίχθηκε εκτός στρατοπέδου και δεν αφορούσε υπηρεσιακούς λόγους».