Καταβάλλονται κανονικά τα επιδόματα-Δεν επηρεάζονται οι διαδικασίες από τους ανενεργούς servers

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα REPORTER, ο λειτουργός επιδομάτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους, η πλημμύρα στο Υπουργείο Οικονομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός λειτουργίας όλες τις ιστοσελίδες της Κυβέρνησης, δεν επηρεάζει σε κανένα σημείο τις διαδικασίες για καταβολή των επιδομάτων, που γίνονται από το Υφυπουργείο.


Έτσι, την Τετάρτη θα γίνουν οι πληρωμές για όλα τα επιδόματα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

-Σύνταξη

-Πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

-Επίδομα Τέκνου

-Μονογονιοί

Εντός της ημέρας η καταβολή του ΕΕΕ

Στο μεταξύ, παρατηρήθηκε μία καθυστέρηση, όσον αφορά στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με τον κ. Διομήδους να ξεκαθαρίζει πως αυτό θα γίνει εντός της ημέρας.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι οι εορτασμοί του Πάσχα των Καθολικών, αφού η Δευτέρα ήταν αργία. «Οι πληρωμές γίνονται από τη Γερμανία και οι τράπεζες ήταν κλειστές. Αυτός ήταν ο λόγος καθυστέρησης, αλλά εντός της ημέρας θα γίνουν οι πληρωμές κανονικά».

Έκτακτες λύσεις από πλευράς ΥΠΑΝ

Ανεπηρέαστο από το πρόβλημα με τους server δεν μπορούσε να μείνει το Υπουργείο Παιδείας, αφού τα παράπονα που δέχεται από τους μαθητές και τους γονείς τους, λόγω μη προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα του, είναι αυξημένα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, για να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας είναι εκτός λειτουργίας, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Για αυτό το λόγο, το Υπουργείο Παιδείας έλαβε έκτακτα μέτρα και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τις κυβερνητικές ιστοσελίδες, το ΥΠΑΝ ενημερώνει το κοινό ότι η εξεταστέα ύλη για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) έχει αναρτηθεί και στο http://schools.ac.cy».

Πηγή: reporter.com.cy