Κατ. Αμμόχωστος: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία


Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τραγωδία που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα κατεχόμενα, όπου δύο παιδιά και οι γονείς τους πνίγηκαν λόγω θαλασσοταραχής σε παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου. 

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε, όταν πενταμελής οικογένεια είχε μεταβεί για θαλάσσιο μπάνιο, σε περιοχή στον κατεχόμενο Δαυλό Αμμοχώστου, όπου τέσσερις εκ των πέντε άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, ενώ το μικρότερο παιδί της οικογένειας σώθηκε την υστάτη από ψαρά..

Θύματα της τραγωδίας είναι ο 48χρονος Ραμαζάν Κατιρτζί, η 40χρονη σύζυγό του Φιλίζ και τα δύο από τα τρία τους παιδιά, την 18χρονη Μερβέ και τον 13χρονο Μέρτ, οι οποίοι πνίγηκαν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε.

Όσον αφορά το τρίτο παιδί, τον 12χρονο Μπαρίς, ο οποίος επίσης κολυμπούσε στη θάλασσα διασώθηκε από άτομα που προσέτρεξαν στη σκηνή για να βοηθήσουν και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 32χρονος Οσμάν Γκιοζτάς, ο οποίος έσπευσε για τη διάσωση των μελών της οικογένειας επίσης κινδύνευσε να πνιγεί και μεταφέρθηκε πρώτα στην Αμμόχωστο και ακολούθως σε νοσοκομείο, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Βαθιά θλίψη για την τραγωδία εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί  ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter, ανέφερε ότι το «κράτος» θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του 12χρονου κοριτσιού.

 

Όσον αφορά τις κηδείες των τεσσάρων θυμάτων, έχουν προγραμματιστεί για αύριο.