Κατ. Αμμόχωστος: Θεία Λειτουργία την Κυριακή στον Προφήτη Ηλία

Θεία λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη Κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου.

 

Την Θεία Λειτουργία διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Στύλλων, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Στύλλων και ο Πολιτιστικός Ομιλος Στύλλων.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «εγκρίθηκε το αίτημα τη Μητρόπολης που υποβλήθηκε στις κατοχικές αρχές μέσω των Ηνωμένων Εθνών, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου».

 

Η λειτουργία που θα αρχίσει στις οκτώ το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις δέκα, θα τελέσουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Αυγουστίνος Κκαράς και ιερείς από τους Στύλλους, ιερείς που σχετίζονται με την Κοινότητα.

 

Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελείται για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1974, θα ψαλεί η ακολουθία του Προφήτη Ηλία και θα τελεστεί αρτοκλασία και μνημόσυνο.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 05.45 το πρωί από τη στάση Αγίου Γεωργίου Χαβούζας στη Λεμεσό, στις 06.00 από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, στις 06.15 από το Σωματείο Ονήσιλλος στη Σωτήρα, στις 06.30 από το Σωματείο Φωτειακός στο Φρέναρος, στις 06.45 από το Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα και επίσης στις 06.45 από το Σωματείο Ολυμπος στις Βρυσούλλες.

 

Οι διοργανωτές καλούν όσους θα μεταβούν για τη Θεία Λειτουργία να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή ευρωπαϊκό διαβατήριο που να μην είναι ληγμένα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα λεωφορεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Καίτη Σταύρου Παπαχριστοδούλου στο τηλέφωνο 99749926.