Καρούσος - Πυρίλλης: Έντονη αντιπαράθεση σε τηλεοπτική εκπομπή


Την αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες με φόντο την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση μετέφεραν το μεσημέρι στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Οι διαφορετικές προτάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι με τους δύο μεγάλους τουριστικούς Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου οδήγησαν σε έντονη αντιπαράθεση στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι”.

Την πρότασή του για ενιαίο Δήμο στην ελεύθερη Αμμόχωστο μέχρι την απελευθέρωση της κατεχόμενης μητρόπολης υποστήριξε ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

«Στην βάση κριτηρίων να μπουν όλα κάτω. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να αφήσουμε το Αυγόρου πεταμένο, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Άχνα πεταμένους, δεν μπορούμε να αφήσουμε το Φρέναρος πεταμένους, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Άγιο Γεώργιο-Βρυσούλες πεταμένους», ανέφερε. 

 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρούσος απέρριψε έντονα οποιοδήποτε σενάριο συνύπαρξης με το Παραλίμνι.

 

«Εμείς αυτό που λέμε για την επαρχία Αμμοχώστου είναι κατ’ αρχήν ότι πρέπει να αποκλειστεί ως θέση αρχής η οποιαδήποτε συνένωση Αγίας Νάπας. Εμείς λέμε δύο δήμοι, οι οποίοι να είναι ισοδύναμοι, να ανταγωνίζονται, να βοηθήσουν και τους γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες», σημείωσε. 

 

Επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο Δημάρχων η εκπροσώπηση καθώς και η ονομασία των νέων συνδυασμών που θα δημιουργηθούν.

 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο επικρατέστερα σενάρια που μελετώνται από την κυβέρνηση στην επαρχία Αμμοχώστου είναι η δημιουργία ενός μεγάλου τουριστικού Δήμου με την συνένωση Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας ή η συνένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας Λιοπετρίου και Παραλιμνίου-Δερύνειας.


Πηγή:sigmalive.com