Καρούσος: Πήραμε μέτρα για τους συνωστισμούς στα αεροδρόμια


Σύσκεψη θα συγκαλέσει σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών για το θέμα των συνωστισμών στα αεροδρόμια τις τελευταίες μέρες, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν κάνει το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες.

Όπως είπε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, “κατανοώ ότι υπάρχει πρόβλημα, γι’ αυτό και πήραμε μέτρα, με αποτέλεσμα την Κυριακή να μην έχουν παρατηρηθεί προβλήματα συνωστισμού, αν και είχαμε 45 πτήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας”.

“Είδαμε πώς μπορούν να βελτιωθούν οι ουρές και θα κάνουμε κι άλλα”, είπε ο κ. Καρούσος.

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να πράσει η Ελλάδα στην κατηγορία Β (με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020), ανάφερε ότι για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από χθες Κυριακή μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σημείωσε πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.