Καρούσος: Μεγάλη τιμή για εμένα!

Ο Γιάννης Καρούσος, που αναλαμβάνει ως νέος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε γραπτή δήλωση αναφορικά με τον διορισμό του, ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη και υπόσχεται ότι θα εργαστεί σκληρά για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του.

"Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβω το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων", αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει: "Τον ευχαριστώ θερμά και υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του".

Ο Γιάννης Καρούσος είναι Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αναμένεται να παραιτηθεί προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την προκήρυξη νέων εκλογών για το αξίωμα του Δημάρχου.

Σύμφωνα με βιογραφικό σημείωμα που απέστειλε, ο Γιάννης Καρούσος γεννήθηκε την 21η Νοεμβρίου 1979 στην Αγία Νάπα. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο Γιάννης Καρούσος αποφοίτησε από τον οικονομικό κλάδο του Λυκείου Παραλιμνίου και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός στις Δυνάμεις Καταδρομών. Είναι πτυχιούχος του Αγγλικού Πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University.

Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer του Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Γιάννης Καρούσος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αγίας Νάπας το 2006, επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Μάρτιο του 2013, εξελέγη Δήμαρχος Αγίας Νάπας στην αναπληρωματική εκλογή μετά τον θάνατο του Δημάρχου Αντώνη Τσόκκου και επανεξελέγη Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2016.

Ο κ. Καρούσος διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επαρχίας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας συμβουλίων Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας - Παραλιμνίου,Ιδρυτής και Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας.

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Δέσποινα», που στηρίζει παιδιά με παιδικό διαβήτη.