Καρούσος: Η κυβέρνηση έχει θέσει βασικό πυλώνα την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους


Η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό πυλώνα των επίγειων μεταφορών την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είπε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως το Υπουργείο του δεν είναι διατεθειμένο να δεχθεί ως δεδομένη την απώλεια ζωών στην άσφαλτο.
 
Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Ράλι Ανατολικό Σαφάρι 2020 που άρχισε σήμερα από το Παραλίμνι, ο κ. Καρούσος εξέφρασε την εκτίμηση ότι διοργανώσεις όπως το σημερινό ράλι «αποτελούν την κατάλληλη βάση για να αναδεικνύουν τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στον τόπο μας για την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας, με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας».
 
Πρόσθεσε ότι «μέλημα όλων πρέπει να είναι η ασφαλής οδήγηση» και απηύθυνε έκκληση σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα να μην πειραματιστούν από μόνοι τους, αλλά να προσεγγίσουν τα αρμόδια σωματεία ώστε να λάβουν τη σωστή κατάρτιση με απώτερο σκοπό την ασφαλή οδήγηση, αφού όπως εξήγησε «ασφαλής οδήγηση σημαίνει αγαπώ τη ζωή μου αλλά και την ζωή των άλλων».
 
Αφού ανέφερε ότι «ως λαός είμαστε πολύ λίγοι για να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο», πρόσθεσε πως «ο καθένας πρέπει, πριν πάρει το τιμόνι στα χέρια του, να γνωρίζει ότι το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα αποτελούν μέσα ασφαλούς και όχι ριψοκίνδυνης μεταφοράς. Το να είσαι ευσυνείδητος οδηγός σημαίνει ότι είσαι καλός πολίτης και ο καλός πολίτης σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και τη ζωή του συνανθρώπου του».
 
Προσωπικά συνέχισε ο Υπουργός Μεταφορών «νοιάζομαι για τον κάθε συνάνθρωπό μου. Ως Γιάννης Καρούσος, δεν μπορώ να ανεχθώ πλέον την ανεύθυνη οδήγηση από τον οποιονδήποτε και γι’ αυτό βασικό μου μέλημα, ως Υπουργός Μεταφορών, είναι η ελαχιστοποίηση των τροχαίων δυστυχημάτων και η κατά μέτωπο επίθεση όλων των παραγόντων που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους».
 
Είπε ακόμα ότι «κάποιοι από τους παράγοντες που οφείλουμε να εξαλείψουμε στο άμεσο μέλλον είναι οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, υπό την επήρεια αλκοόλης, με υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση και παράλληλη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ως Κυβέρνηση έχουμε θέσει ως βασικό πυλώνα των επίγειων μεταφορών την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ως Υπουργείο Μεταφορών δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε ως δεδομένη την απώλεια ζωών στην άσφαλτο».
 
Πρέπει συνέχισε ο Υπουργός όλοι «να συνειδητοποιήσουμε ότι ως οδηγοί καλούμαστε καθημερινά να αποδείξουμε ότι το ευ αγωνίζεσθαι και το fair play δεν αφορούν μόνο τις αγωνιστικές πίστες και τα τοπικά και διεθνή ράλι. Ως οδηγοί θα στεφθούμε πρωταθλητές, εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε το ευ αγωνίζεσθαι και το fair play στην καθημερινή μας οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους και στους δρόμους της γειτονιάς μας».
 
Ο Υπουργός Μεταφορών συνεχάρη το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου για τη διοργάνωση του ράλι και τους συμμετέχοντες σε αυτό και ευχήθηκε «το καθιερωμένο πλέον Ράλι Ανατολικό Σαφάρι να συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον ακόμη περισσότερα, τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στην περιοχή».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ