Καρούσος: Γι' αυτό με επέλεξε ο Πρόεδρος


Τις πρώτες του δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ μετά την υπουργοποίησή του έκανε ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος, μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Στην ερώτηση αν η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό ή αν κλείδωσε την τελευταία στιγμή, ο κ. Καρούσος δήλωσε: «Όχι, εγώ είχα ενημερωθεί χθες το πρωί ουσιαστικά, κατά τις 10:00-10:15... Δεν είχα ενημέρωση δηλαδή, από πριν... Ο Πρόεδρος επικοινώνησε μαζί μου το πρωί χθες».

Για να προσθέσει σχετικά με την συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Μού είπε ότι επιθυμεί να με διορίσει Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όπου και εγώ αποδέχτηκα, και μάλιστα του είπα, ναι αποδέχομαι και ότι με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός αυτό, όχι μόνο εμένα, και την Αγία Νάπα και την επαρχία Αμμοχώστου και ότι πηγαίνω στο συγκεκριμένο Υπουργείο με στόχο να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες, κατ' αρχήν, του Προέδρου αλλά και των πολιτών με στόχο να παραχθεί έργο στο συγκεκριμένο Υπουργείο».

Ερωτηθείς για τη δική του εκτίμηση όσον αφορά τους λόγους που έγειραν την πλάστιγγα  της απόφασης του Προέδρου Αναστασιάδη υπέρ του ονόματός του, αφού πρώτα είχαν ακουστεί δύο–τρία άλλα ονόματα και όχι το δικό του, ο κ. Καρούσος δήλωσε «σίγουρος» πως «καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του Προέδρου» είναι «η πορεία του και το έργο που έχει παράξει στον Δήμο Αγίας Νάπας και ο τρόπος που λειτούργησε στον Δήμο Αγίας Νάπας» και το γεγονός πως «έχουν γίνει έργα» επί Δημαρχίας του.

Ο νέος Υπουργός δήλωσε πως «με την ίδια νοοτροπία, με τον ίδιο ζήλο» σκοπεύει να πορευθεί ως Υπουργός με σκοπό «να παραχθεί έργο» και να επιλυθούν προβλήματα της καθημερινότητας αφού αυτό είναι που περιμένουν οι πολίτες.

Το όνομα του Γιάννη Καρούσου συνδέθηκε τον τελευταίο καιρό με την πρόταση για ενοποίηση του Δήμου Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετριού, προοπτική η οποία θα φέρει ανακατατάξεις στον οικονομικό και διοικητικό χάρτη των Κοκκινοχωρίων και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ακόμη και χθες υπήρχε στον κυριακάτικο Τύπο άρθρο του με τίτλο «Όταν σε δικαιώνει η Ιστορία» όπου επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξέλιξης αυτής.

Στην ερώτηση αν η υπουργοποίησή του συνδέεται με το εν λόγω ζήτημα, ο τέως Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «δεν συνδέεται το ένα με το άλλο» και θα αναμένει ανακοίνωση «σε λίγες ώρες» τις προτάσεις του αρμόδιου Υπουργού, ενώ επανέλαβε πως μόλις χθες ενημερώθηκε για την υπουργοποίησή του και επομένως επέμεινε πως οι δύο εξελίξεις δεν σχετίζονται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την υπουργοποίηση του κ. Καρούσου ο Δήμος της Αγίας Νάπας μπαίνει σε τροχιά εκλογών εντός 40 ημερών.