Καρούσος: «Δεν θα αλλάξουν οι θέσεις μου για τις συνενώσεις επειδή έγινα υπουργός»


Δεν θα αλλάξω τις θέσεις που είχα ως δήμαρχος για το θέμα των συνενώσεων, επειδή μπήκα στο Υπουργικό, ανέφερε ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, αναφορικά με το θέμα των συνενώσεων, ο κ. Καρούσος επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Νάπας, για τις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη για το θέμα των συνενώσεων.

Ο κ. Καρούσος σημείωσε το γεγονός ότι στην παρουσίαση που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, υπήρχαν και τα εναλλακτικά σενάρια, υποδεικνύοντας πως η όλη συζήτηση για τις συνενώσεις, δεν τελείωσε, αλλά τώρα αρχίζει.
«Μόνο και μόνο» είπε ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγίας Νάπας, το γεγονός ότι ο υπουργός έχει αναφέρει το θέμα του εναλλακτικού σεναρίου αυτό σημαίνει αρκετά και αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα.
Σε ερώτηση αν εμμένει στη θέση του ότι η Αγία Νάπα θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία της ως Δήμος ο κ. Καρούσος απάντησε, ότι «οι θέσεις που είχα ως δήμαρχος δεν θα αλλάξουν επειδή θα είμαι μέλος του Υπουργικού».

«Ο υπουργός Εσωτερικών», είπε ο κ. Καρούσος, «έχει κάνει την πρόταση που πιστεύει ο ίδιος. Θεωρώ ότι αφήνει κάποια θέματα ανοιχτά για το θέμα της Αμμοχώστου. Είναι η αρχή όχι το τέλος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του υπουργού Μεταφορών, ο Γιάννης Καρούσος επανέλαβε, πως τον τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του Προέδρου, «να ηγηθώ στο υπουργείο Μεταφορών επικοινωνιών και έργων και υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Προέδρου της Κυβέρνησης και των πολιτών».

«Θα συναντηθώ με τον πρόεδρο για να βάλουμε κάτω τις προτεραιότητες καθώς και από τα στελέχη του Υπουργείου. Όπως έβαλα τη δική μου σφραγίδα στον Δήμο Αγίας Νάπας να είναι σίγουρΟΙ όλοι ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάρω μαζί μου και στο Υπουργείο», κατέληξε.