Καρούσος: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο 30% κάθε πτήσης-Πανέτοιμοι για αύριο


Για τη δεύτερη φάση ανοίγματος των αεροδρομίων αύριο Σάββατο, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. 

Έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία και αποτέλεσμα αυτού είναι το γεγονός ότι πολλές χώρες μας θεωρούν παράδειγμα όσον αφορά τoν χειρισμό της πανδημίας, αλλά και στο ότι καταρτίσαμε σχέδιο δράσης με πρωτόκολλα για το άνοιγμα των αεροδρομίων, σημείωσε. 

Είμαστε πανέτοιμοι για αύριο και θέλουμε ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό άνοιγμα χωρίς να επηρεαστεί η δημόσια υγεία, τόνισε. 

Όπως είπε, ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Κύπρος την πανδημία και η καλή επιδημιολογική εικόνα μας, αποτελούν πλεονέκτημα όσον αφορά τον τουρισμό. 

Δίνουμε το μήνυμα ότι όποιος θέλει να έρθει στην Κύπρο υπάρχουν πρωτόκολλα ενώ εάν υπάρξει πρόβλημα, ανακοινώσαμε μέχρι και περίθαλψη, πρόσθεσε. 

Όσο αφορά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα γίνονται στα αεροδρόμιο, σημείωσε πως θα καλύπτεται το 30% κάθε πτήσης. 

Είναι σημαντικό στην αρχή να γίνονται αυξημένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστώνεται ότι ο τόπος ταξινόμησης των χωρών στις κατηγορίες, έχει αποτέλεσμα, τόνισε. 

Όσοι επιβάτες θα αναμένουν το αποτέλεσμα του τεστ που θα τους γίνεται θα αναμένουν σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί.