Καρούσος: "Η Αμμόχωστος αδικείται - Αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς την παρουσία μας"

gianniskarousosΤην εκτίμηση ότι η Κύπρος χρειάζεται όχι μόνο ξενοδοχειακή αλλά και τουριστική βιομηχανία εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, αφού όπως εξήγησε ενώ τα ξενοδοχεία αναβαθμίζονται και ανακαινίζονται, αυτό δεν συμβαίνει με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τουρισμό εκτός ξενοδοχειακών μονάδων.

premierPREMIER FUTSAL: Τα καλύτερα γήπεδα φούτσαλ στην Επαρχία Αμμοχώστου, με τις καλύτερες προσφορές! 

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε και σε ολοκληρωμένες τουριστικές εμπειρίες και σημείωσε πως «εάν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κύπρο οι τουρίστες και ειδικά οι Ρώσοι που έρχονται κατά χιλιάδες στη περιοχή μας, παίρνουν στη χώρα τους κάποια εμπειρία από την παραμονή τους στο νησί, αυτό είναι καλό και είμαστε στο σωστό δρόμο γιατί αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν ξανά». "Εάν όμως", συνέχισε «δεν παίρνουν καμία εμπειρία τότε κάτι πάει λάθος και βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε στις χιλιάδες ατόμων που έρχονται εδώ, μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία».

Εξήγησε ακόμα ότι ο λόγος για τη μη ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία είναι «η παραμέληση και η εγκατάλειψη της περιοχής μας, Αγία Νάπα και Πρωταράς, από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου αδικείται στους Προϋπολογισμούς και δεν υπάρχουν βασικά έργα υποδομής που θα βελτιώσουν εμπειρίες και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ξένο τουρίστα». Σημείωσε πως «φαίνεται ότι εμείς απουσιάζουμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων αφού αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς την παρουσία μας».

Ανέφερε επίσης ότι «παρά το γεγονός ότι στο νησί μας υπάρχει μια καλή ξενοδοχειακή βιομηχανία, εντούτοις η τουριστική μας βιομηχανία δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο ακόμα». Δηλαδή, εξήγησε, «ενώ τα ξενοδοχεία μας αναβαθμίζονται, ανακαινίζονται και κάθε χρόνο προσφέρουν κάτι καινούργιο, αυτό δεν γίνεται με τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων, οι οποίες δεν είναι ακόμα έτοιμες να υποδεχθούν τις χιλιάδες των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Κύπρο».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «οι υπηρεσίες αυτές είναι τα εστιατόρια, οι μπυραρίες, οι ταβέρνες, τα καταστήματα ακόμα και τα ταξί. Πρέπει να έχουμε εξαιρετική βιομηχανία τόσο ξενοδοχειακή όσο και τουριστική». Πρόσθεσε πως «ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι και η ηχορύπανση. Εχει εξευρεθεί μια λύση για το θέμα του κραχτισμού, η οποία αναμένεται να δοκιμασθεί το ερχόμενο καλοκαίρι».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως χρειάζεται να γίνουν όχι μόνο στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου αλλά σε όλες τις περιοχές μεγάλα έργα, όπως καταδυτικά πάρκα, με την προώθηση της δημιουργίας τεχνητών υφάλων, Health Farm Resorts, κέντρα αποθεραπείας, ευεξίας (Spa) και βιολογικής ιατρικής. Παράλληλα, σημείωσε, πρέπει να προωθηθεί ο ιαματικός, αθλητικός και εκκλησιαστικός τουρισμός, ενώ χρειάζεται να γίνει και εκσυγχρονισμός των αθλητικών κέντρων σε διάφορες τουριστικές περιοχές.

PRIVA CLUB: Κάθε Σάββατο κοντά σας για να παίρνουν…φωτιά τα Σαββατόβραδά σας! Για κρατήσεις καλέστε στο 99865104

 

Ροή Αγγελιών