Καρναβάλι Αμμοχώστου: "Βούλιαξε" από κόσμο το Παραλίμνι


"Βούλιαξε" από κόσμο το Παραλίμνι, το οποίο υποδέχθηκε με ανεπανάληπτη επιτυχία το 13ο καρναβάλι Αμμοχώστου. 

Τα 30, περίπου, ευρηματικά σύνολα, οι εκατοντάδες καρναβαλιστές αλλα και οι 30 χιλιαδες θεατές (όπως υπολογίζεται), ντόπιοι και ξένοι που παρευρέθηκαν στην παρέλαση, συνέθεσαν ενα μοναδικό σκηνικό χωρίς... προηγούμενο. 

Το αρμα του Δήμου Παραλιμνίου είχε σαφές υπονοούμενο, αλλα και μήνυμα συνένωσης σε γειτονικούς δήμους που δεν επιθυμούν τη συγχώνευση των Δήμων και Κοινοτήτων σε ένα Δήμο, ενώ ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, εμφανίστηκε με τη σύζυγό φορώντας παραδοσιακές στολές.

Συγκεκριμένα, τα τσιαττιστά στις πινακίδες του άρματος έγραφαν:

“Του κόσμου ούλλου οι φυλές στον τόπον τον δικόν μας,

να ‘ρτουν να ζήσουν θέλουσιν εις τον παράδεισόν μας.

Εκτός που τους γειτόνους μας θέλουν να χωριστούμεν,

με τίποτε δεν δέχουνται μαζίν να ενωθούμεν.

Ελάτε αδέρκια μας κοντά έναν για να γινούμεν

τια σιέρκα μας να δώσουμεν, πιο δυνατοί να φκούμεν.”

Υπέρλαμπρη εμφανίστηκε η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, Μαρία Καλημέρα, της οποίας το άρμα είχε θέμα το ρεκορ Γκίνες. 

Το θέμα του άρματος του Δήμου Δερύνειας ήταν ο ήρωας των κόμικς "Batman", αυτό της Σωτήρας οι "Νεράιδες και Ξωτικά" , ενώ η Νεολαία Παραλιμνίου είχε ως θέμα την δημοφιλή ταινία "joker"

Στους επισημους, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Δερύνειας και Σωτήρας, Άντρος Καραγιάννης και Γιώργος Ττάκκας αντίστοιχα και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας οι οποίοι... ακολούθησαν τους ξεσηκωτικους καρναβαλίστικούς ρυθμούς.