Καρέ καρέ στη «μυστήρια» άσπρη μπάλα στην κορφή του Τροόδους/VID

Πρωταγωνιστεί στα φωτογραφικά κλικς αρκετών εκδρομέων στο Τρόοδος τις τελευταίες μέρες η λευκή μπάλα στην κορυφή του Ολύμπου. Αρκετές φορές έχει μπει στο «στόχαστρο» θεωριών συνωμοσίας και σεναρίων. Η άσπρη μπάλα λοιπόν που βλέπουμε πάνω από το Τρόοδος, δεν είναι τίποτα άλλο από τον χώρο όπου βρίσκονται οι Βρετανικές Βάσεις.

Στο βίντεο στο πάνω  μέρος της είδησης, μπορείτε να δείτε μια συνέντευξη του εκεί Διοικητή, Ken Pudney σε παλαιότερη συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι Forces Tv το 2012. Όπως αναφέρει ο Διοικητής, η διοίκηση του στρατοπέδου βρισκόταν υπό την καθοδήγησή του τα τελευταία 13 χρόνια. Ο ίδιος δηλώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε μάρτυρας αρκετών αλλαγών τόσο στο ευρύτερο βρετανικό στρατιωτικό τοπίο όσο και στα κυπριακά βουνά. 

Η αναγκαστική μεταφορά των Βρετανών στρατιωτών στο Τρόοδος

Οι πρώτοι Βρετανοί στρατιώτες έφθασαν στην Κύπρο από την Αίγυπτο και κατέλυσαν στα Πολεμίδια της Λεμεσού. Οι στρατιώτες ήταν εξαντλημένοι και αρκετοί υπέκυψαν από τυφοειδή πυρετό. Τότε η ελονοσία είχε λάβει διαστάσεις πανδημίας. Γι αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά στα βουνά του Τροόδους, όπου και δημιουργήθηκε αρχικά ένα νοσοκομείο.

Ο σταθμός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Η βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Τρόοδος είναι γνωστή ως RAF Τροόδους. Εκεί βρίσκονται 27 άτομα που αποτελούν το διοικητικό προσωπικό. Στην βάση υπάρχει επίσης η Υπηρεσία Σημάτων καθώς και το ραντάρ του Ολύμπου. Η ακριβής τοποθεσία του σταθμού είναι μέσα στην Οροσειρά του Τροόδους και συγκεκριμένα στα 160χλμ μακριά από τον Άγιο Νικόλαο.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com