Καραγιάννης: "Πιθανόν να επεκταθούν τα μέτρα και στις υπόλοιπες Επαρχίες"


Δεν αναμένει μείωση του αριθμού κρουσμάτων ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ο οποίος δηλώνει πως υπάρχει αρκετός δρόμος ώστε να επανέλθουμε στα χαμηλά νούμερα πριν την παρούσα έξαρση. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ανέφερε πως η κατάσταση στη Λεμεσό είναι οριακή καθώς παρουσιάζει το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών της νόσου Covid-19.  

Ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε επίσης πως πιθανόν θα επεκταθούν τα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την επικράτεια του νησιού.  Εξάλλου, την Τετάρτη τα νέα μέτρα θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και έπειτα θα γίνουν ανακοινώσεις. 

"Ο κόσμος πρέπει υπακούσει, να καταλάβει ότι είναι οριακά τουλάχιστον στη Λεμεσό όπου παρουσιάζει και τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων". 

Ερωτηθείς έαν πρέπει να αναμένουμε ανατροπές και σε ό,τι αφορά στη γεωγραφία των κρουσμάτων εξήγησε πως ενόσω "μαζεύονται" ενεργά κρούσματα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι κάποιος για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα πρέπει να περάσουν συνολικά 14 μέρες καθώς ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τη νόσο, εκκρίνει τον ιό για τουλάχιστον 10 ημέρες. 

"Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού. Πρέπει να περιορίσουμε τις κινήσεις μας μέχρι να ελέγξουμε την κατάσταση". 

Αναφερόμενος στα γυμναστήρια, ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.  Όσο για την πρόταση που κατατέθηκε για τηλεργασία και στο δημόσιο. είπε,

"Αυτό το είχαμε προτείνει προ καιρού παρουσία του Υπουργού και θεωρώ ότι έγινε δεκτό από άλλους φορείς, για ποιο λόγο δεν έγινε δεκτό ακόμη δεν ξέρω".