Κάππαρης: Αστυνομικοί καθάρισαν τον βυθό από τα σκουπίδια (εικόνες)

Σε καθαρισμό του θαλάσσιου βυθού, σε δύο παράλιες περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης και της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση των μελών της ΜΜΑΔ και της Λιμενικής, αλλά και της αστυνομικής δύναμης γενικότερα, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, αυτοδύτες μέλη της ΜΜΑΔ και της Λιμενικής, φόρεσαν τις στολές τους και καταδύθηκαν στο βυθό για περισυλλογή σκουπιδιών και αντικειμένων που ρυπαίνουν το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον. Τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από το βυθό απομακρύνθηκαν με τη συνεργασία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κατάδυση και καθαρισμός του βυθού πραγματοποιήθηκε στις δύο παράλιες περιοχές δίπλα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο «ΕΥΑΓΟΡΑΣ», της ΜΜΑΔ, στην περιοχή Κάππαρης, στο Παραλίμνι. Πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία και στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαίδευσης ναυαγοσωστικής και καταδύσεων, που τυγχάνουν τα μέλη της ΜΜΑΔ, η οποία διεξήχθη μεταξύ 7 - 11 Ιουνίου, στο εκπαιδευτικό κέντρο «ΕΥΑΓΟΡΑΣ».


Στην κατάδυση για καθαρισμό του θαλάσσιου βυθού συμμετείχαν δέκα αυτοδύτες μέλη της ΜΜΑΔ, υπό την καθοδήγηση τριών εκπαιδευτών μέλη της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας.