Καμμένος: Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά αν περάσουν τεθωρακισμένα



Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος,μιλώντας στη Θεσσαλική τηλεόραση.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε τόσο για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και την ένταση που παρατηρείται ανάμεσα στις δυο χώρες όσο και για την Βόρεια Μακεδονία και την Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην Βόρεια Μακεδονία ο πρώην υπουργός Άμυνα είπε: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία».

Μιλώντας για την Τουρκία ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «τσαμπουκά» ο οποίος δεν συνδέεται πάντα με απειλή χρήσης βίας, «οι Τούρκοι είναι δειλοί. Όταν καταλάβουν ότι έχουν απέναντι τους μια αποφασισμένη Ελλάδα ή έναν αποφασισμένο γείτονα είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τσαμπουκά, αλλά μόλις κατεβαίνει ο ψηλός, φεύγουν».

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ο ίδιος είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξαπατήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συμφωνία ήταν έργο του Νίκου Κοτζιά. «Ήταν καταρχήν ο Κοτζιάς που έδρασε ύπουλα και υπόγεια. Η συμφωνία των Πρεσπών προτάθηκε από τον κ. Κοτζιά. Εγώ είπα στους Αμερικάνους ότι η «Μακεδονία του Αιγαίου» είναι μια προπαγάνδα που ξεκίνησε από έναν φασίστα και έναν κομμουνιστή: Από τον Μουσολίνι και τον Τίτο». Αλλά και βεβαίως ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη ευθύνη….Ή μπορώ να πω με εξαπάτησε».

«Θα μπορούσε κάποιος να βάλει ως τίτλο της 4ετίας της διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι ουσιαστικά γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Επισήμανε ότι αυτή η στροφή έχει αποδώσει σε ότι αφορά στην ασφάλεια της χώρας και θα αποδώσει και σε ότι αφορά στην ενέργεια.

Ανέφερε επίσης ως επίτευγμα της διακυβέρνησης την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, "ως προς την πολιτική απόφαση, καθώς δεν έχει φανεί ακόμα στην τσέπη" της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα ήταν έργο των ΑΝΕΛ».

Αποτιμώντας συνολικά την πορεία των ΑΝΕΛ στα προηγούμενα χρόνια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την δύναμη του 4% "αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε και με το παραπάνω και αυτό πρέπει να το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός".

Ως προς την εξωτερική πολιτική της χώρας επί συγκυβερνήσεως, είπε ότι η κύρια επιλογή που ήταν η στροφή προς τις ΗΠΑ "την χαράξαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα", ενώ η δεύτερη κατά σειράν επιλογή ήταν εκείνη της αμυντικής διπλωματίας με την προσέγγιση της Ελλάδας με Ισραήλ, Ιορδανία και Αίγυπτο δια της Κύπρου.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι εκεί που χώρισαν οι δρόμοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν "η προσπάθεια του έτερου κέντρου, εκείνου της παγκοσμιοποίησης, να περάσει τους σχεδιασμούς του, ιδιαίτερα για τα Σκόπια".

«Στο "Σκοπιανό" δεν έπρεπε ποτέ η Ελλάδα να αποδεχθεί την παράδοση του ονόματος» είπε, προσθέτοντας ότι η σύνθετη ονομασία erga omnes αποτελεί κοινή θέση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι έχει αποδείξεις για όσα καταλογίζει στον Ν. Κοτζιά, ενώ χωρίς να αποκρύψει την απογοήτευσή του από την στάση του πρωθυπουργού απέναντι του, τόνισε ότι θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση την αξιοπρέπειά του, ωστόσο "όπου υπάρχουν πολιτικές διαφορές η κόντρα θα είναι σκληρή".

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε ότι μια δύσκολη στιγμή του ως υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ήταν το χρονικό διάστημα κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Ανδριανούπολη για την απελευθέρωση των οποίων "εργάσθηκαν πολλοί, ενώ ήταν ο Εμίρης του Κατάρ, κατόπιν δικών μου ενεργειών, που παρενέβη και έλυσε το θέμα", ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστική στιγμή τη μέρα που διασώθηκε "χάρη στην πίστη της", η υπαξιωματικός από την πτώση ελικοπτέρου το 2017 (σ.σ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας) και την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα στον Βόλο, καθώς της το είχε υποσχεθεί.