Κάλεσε την μικρή Μαρία να παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα ο Πρόεδρος

Με την αγάπη και την στήριξη όλου του κόσμου παρέλασε χθες στην μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου η μικρή Μαρία Ραφαέλα που πάσχει από σύνδρομο down και κατά τη διάρκεια της σχολικής της γιορτής, είχε παραγκωνιστεί, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της.  

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και την οργή της κοινής γνώμης, ενώ ο υπουργός Παιδείας διέταξε έκθεση γεγονότων και ζήτησε συνάντηση με την οικογένεια της οκτάχρονης.

 

Η ιστορία, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος κάλεσε την μικρή Μαρία Ραφαέλα στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσουν μαζί την μαθητική παρέλαση, με την μητέρα της οκτάχρονης να απευθύνει τις ευχαριστίες της στον Νίκο Αναστασιάδη.  
 

Αυτούσια η ανάρτηση της μητέρας

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη για την πρόσκληση χθες το πρωί να συναντήσει το παιδί μας στη εξέδρα των επισήμων και να προβεί και σε σχετικές δηλώσεις κατά τους εορτασμούς στη παρέλαση της 28ης Οκτώβριου στη Λευκωσία.

 

Μετά από σκέψη, απαντήσαμε πως θα ήταν η πρώτη φορά που πηγαίνει το παιδί σε μεγάλη παρέλαση και η μονή μας έγνοια ήταν να μην πιεστεί αλλά να το χαρεί για όσο χρόνο μπορούσε επειδή ξέρουμε πόσο ήθελε να ακούσει τα εμβατήρια και να δει την παρέλαση. Βάσει αυτού δεν θέλαμε να την δεσμεύσουμε να φτάσει και να είναι σε συγκεκριμένο χώρο που ίσως το περιβάλλον ή οι πολύ δυνατοί ήχοι και η πολυκοσμία να την εμπόδιζαν να αντεπεξέλθει και να μην το ευχαριστηθεί. Όμως τελικά πολύ καλά τα πήγε τουλάχιστο χτες ΛΟΓΟ της τεράστιας αγάπης της που έχει για αυτή τη θεματολογία εδώ και καιρό. Από το σημείο που φτάσαμε το χάρηκε και παρακολούθησε την παρέλαση με πολλή ευχαρίστηση.

  

Η μητέρα της Μαρίας Ραφαέλας ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την στήριξη του, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν απολογήθηκε για την αντιμετώπιση του στην κόρη της.
 

Αυτούσια η ανάρτηση της μητέρας

 

Η Μαρία Ραφαέλα στη παρέλαση γεμάτη συγκίνηση.
Έχω λάβει εκατοντάδες προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης προς το παιδί μου κ´ εμάς τους γονείς. Σας ευχαριστώ πολύ. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και όσους πρόσφεραν διευκολύνσεις ή και δώρα προς την Μαρία Ραφαέλα μας. 

 

Με τις υποχρεώσεις μου δεν μπόρεσα να διαχειριστώ όλα τα μηνύματα αλλά θα τα απαντήσω το συντομότερο δυνατό.

Γ´αυτούς που ρωτάτε - όχι δεν πήραμε απολογία για λάθος χειρισμό από το σχολείο επειδή απλά έτσι σκεύτονται και πράττουν - δηλαδή και παράνομα σύμφωνα και με τον περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης νόμο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για πόσα να απολογηθεί η διευθύντρια;

 

Αυτό που έγινε ενάντια στο παιδί μας δεν είναι μια παράληψη αλλά ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης και η ματαίωση της... σ´ αυτή τη γιορτούλα ήταν το κερασάκι στη τούρτα...


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy