Κακοποιούσε ανήλικη με τη βοήθεια της συζύγου του

Πέρα από φυλάκιση, δικαστήριο επεδίκασε και αποζημιώσεις σε βάρος παιδεραστή – Κακοποιούσε σεξουαλικά 16χρονη με τη βοήθεια της συζύγου του – Τα γεγονότα της υπόθεσης

Αποζημιώσεις ύψους 65.221 ευρώ επιδίκασε το Δικαστήριο σε βάρος παιδεραστή στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πρόκειται για απόφαση-σταθμό η οποία ακολούθησε αγωγής την οποία καταχώρησε το θύμα στη Δικαιοσύνη και η οποία έρχεται πέρα από την φυλάκιση του δράστη το 2016.

Η υπόθεση, η οποία σημειώθηκε στην Επαρχία Λάρνακας,  ξεκίνησε απ’ όταν το θύμα ήταν 12 ετών όταν ο δράστης επιχειρούσε να αποπλανήσει, κάτι που συνέβη μεταξύ 1/5/2012 – 31/12/2012 όταν και το 16 ετών θύμα υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 60χρονος τότε δράστης, έμενε με τη σύζυγό του κοντά στην οικία της ανήλικης, την οποία σύζυγο του μάλιστα χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το κορίτσι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η σύζυγος, η οποία δεν διώχθηκε ποινικά, μέχρι και που ζητούσε στην ανήλικη να πηγαίνει στο σπίτι της για να διαπιστώσει εάν αυτός της ήταν πιστός αλλά και για να τον διεγείρει! Ανάγκαζε την ανήλικη να του τηλεφωνεί και να του μιλά με γλυκόλογα, ενώ μερικές φορές της ζητούσαν να ξαπλώνει μεταξύ τους, και όταν η 16χρονη αρνείτο, την απειλούσαν ότι θα μιλήσουν στους γονείς της για τα «μυστικά» της.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία το 2013, ενώ στις 25/11/2016 ο δράστης καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση.

Κατά την απόφαση του δικαστηρίου γίνεται λόγος για ψυχολογικό εξαναγκασμό,  ο παιδεραστής επιτέθηκε άσεμνα και κατάφερε να εξαναγκάσει την ανήλικη να έρθει σε παράνομη συνουσία μαζί του, την εξανάγκαζε να προβαίνει σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, απειλώντας, εκβιάζοντας και υποβάλλοντάς την σε ψυχολογικό και συναισθηματικό εκβιασμό και εκφοβισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το θύμα σήμερα πάσχει από χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες, βιώνει πληθώρα μετατραυματικών εμπειριών και λαμβάνει μέχρι και σήμερα συστηματική ψυχοθεραπευτική στήριξη.

Η επιδίκαση αποζημίωσης σε υπόθεση που αφορά κακοποίηση έγινε για πρώτη φορά, και ανοίγει τον δρόμο σε άτομα τα οποία έχουν υπάρξει θύματα να προχωρούν πέραν από την ποινική διαδικασία και σε αστικές αγωγές.