Καιρός: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Τίθεται σε ισχύ από το απόγευμα


Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και τις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/01).

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται να πλήξουν την Κύπρο και είναι δυνατό η ένταση της βροχής να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. 

Αναλυτικά ο καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται μέχρι την Τετάρτη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Από τα μεσάνυκτα και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά, θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά και νότια παράλια, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης εκτός από τα δυτικά και τα νότια παράλια όπου θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

 Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς  και γύρω στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και τοπικά στα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. 

Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου αύριο Τρίτη, θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος, ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 6 εκατοστά.