Και στην Αγία Νάπα ο κ. Καρούσος


Σειρά αιτημάτων που άπτονται του Υπουργείου του έθεσε ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας/Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος, ο Γενικός Διευθυντής και Ανώτεροι Λειτουργοί του Υπουργείου.

Ανάμεσα  στα θέματα που συζητήθηκαν - και  το Υπουργείο θα στηρίξει - είναι η δημιουργία του Αγκυροβολίου στην περιοχή της Μαρίνας έτσι ώστε τα επιβατικά πλοία να  μπορούν να κατεβάζουν κόσμο, αφού θα υπάρχει είσοδος και έξοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία,  η δημιουργία στο πλαίσιο της μετατροπής του Μοναστηριού σε Μουσειακό χώρο και Ερευνητικό Κέντρο, επιπρόσθετου εκθεσιακού χώρου όπου θα εκτίθενται τα αρχαία εκθέματα που ανευρέθηκαν πρόσφατα στο χώρο του Μοναστηριού.  Συζητήθηκαν επίσης τα διάφορα οδικά δίκτυα που χρήζουν άμεσης κατασκευής και ανακατασκευής όπως επίσης και η εγκατάσταση του συστήματος  Parcel 24 στο ταχυδρομείο.

Επισημάνθηκε επίσης από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου, η σημαντικότητα των δρομολογίων των λεωφορείων από Παραλίμνι, Πρωταρά, Αγία Νάπα μεταξύ των ωρών 6.00π.μ μέχρι τις 4.00π.μ να παραμείνουν ως έχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, καθώς και η άμεση κατασκευή Πυροσβεστικού Σταθμού στην Αγία Νάπα. 

 Η αναβάθμιση του Μουσείου «Θάλασσα» με εμπλουτισμό του με Κυπριακές Αρχαιότητες καθώς και η καταβολή επιχορήγησης από μέρους του Υπουργείου για δημιουργία στο πλαίσιο της επέκτασής του αίθουσας εικονικής πραγματικότητας και διαδραστικότητας σε σχέση με την ενάλια αρχαιολογία και την αρχαιότητα γενικότερα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα προωθήσει άμεσα το Υπουργείο. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να γίνουν αναβαθμίσεις και περαιτέρω προσέγγιση των χώρων πληροφόρησης των διαφόρων μνημείων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Γιάννη Καρούσο για τη σημερινή του παρουσία και για τη θετική  ανταπόκριση τόσο του ιδίου όσο και των παρευρισκομένων για τα αιτήματα που έχει θέση με υπόμνημα και απασχολούν  τον Δήμο.  «Μέσα στα πλαίσια πρόσθεσε της αναβάθμισης του Δήμου τόσο με έργα, οδικών δικτύων συζητήσαμε, ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις και καθορίσαμε τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Υπουργός μετέβη στο Μοναστήρι όπου επιθεώρησε επιτόπου και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους λειτουργούς για τις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στο Μοναστήρι.