Κάβο Γκρέκο:Με χρόνια προβλήματα υγείας το 7χρονο κοριτσάκι που έφτασε στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον

Συνολικά 21 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά, έφθασαν χθες στην Κύπρο, με βάρκα και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.
       
Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες, εντοπίστηκε γύρω στις 9.30π.μ. χθες από εμπορικό πλοίο, 38 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Ειδοποιήθηκε άμεσα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σκάφος της Λιμενικής και Ναυτική Αστυνομία απέπλευσε άμεσα για εντοπισμό της βάρκας.
 
Τα μέλη της Αστυνομίας, προσέγγισαν τη βάρκα γύρω στο μεσημέρι και τη ρυμούλκησαν, στο λιμάνι Λάρνακας. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φουσκωτό σκάφος, μήκους πέντε μέτρων.
 
Στο λιμάνι Λάρνακας, αφίχθηκαν γύρω στις 4.15μ.μ., οπότε και άρχισαν οι διαδικασίες καταμέτρησης και καταγραφής τους. Όπως διαπιστώθηκε στη βάρκα επέβαιναν ένδεκα άνδρες, δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά, ηλικίας από 5 μέχρι 11 ετών, όλοι συριακής καταγωγής.

 

Μετά το τέλος των εξετάσεων οι 19 μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Άτυπων Μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά. Οι υπόλοιποι δύο, ένα 7χρονο κοριτσάκι και η μητέρα της, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου η 7χρονη κρατήθηκε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.