Κάβο Γκρέκο: Στο Νοσοκομείο οι ανήλικοι μετανάστες

Συνολικά 29 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες, σε δύο περιπτώσεις, στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας με τρεις ανήλικους να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο. 

 

Συγκεκριμένα, όπως σας αναφέραμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα, γύρω στις 4.45μ.μ. χθες, αποβιβάστηκαν στην περιοχή Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα, 24 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος. Μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, όπου διεξάγονται εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφίχθηκαν στην Κύπρο.
 
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 16 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες και οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 2 μηνών, μέχρι και 8 ετών. Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, εκτός από τρία παιδιά ηλικία 7 και 10 ετών και 4 μηνών, τα οποία λόγω αφυδάτωσης μεταφέρθηκαν, με τη συνοδεία της μητέρας τους, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.
 
Για τον εντοπισμό των μεταναστών ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και η Πολιτική Άμυνα, λειτουργοί των οποίων ανέλαβαν τη σίτιση και τη φροντίδα των μεταναστών.
 
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι 20 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμυθιά.
 
Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, εντοπίστηκε λίγο μετά τον εντοπισμό των μεταναστών, από περίπολο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να πλέει ακυβέρνητο, 300 μέτρα από την ακτή, στην περιοχή Κάβο Γκρέκο και ρυμουλκήθηκε σε αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής.
 
Στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 5.30μ.μ. χθες, εντοπίστηκαν να διακινούνται πεζοί, στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, πέντε μετανάστες (ενήλικες άνδρες).
 
Τα πιο πάνω πρόσωπα, μεταφέρθηκαν από μέλη της Αστυνομίας στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, για εξακρίβωση των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο.
 
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι πέντε μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμυθιά.
 
Τα επαρχιακά κλιμάκια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου και Λάρνακας, διερευνούν τις δύο υποθέσεις.