Κάβο Γκρέκο: 21χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση - Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης


Στο νοσοκομείο διακομίστηκε 21χρονος Βρετανός που τραυματίστηκε μετά από πτώση στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές, στο Κάβο Γκρέκο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ Λάρνακας το απόγευμα έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο και τέθηκε σε κινητοποίηση και με τη βοήθεια της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σταθμού Αμμοχώστου, ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, jet ski και προσωπικό της Ναυαγοσωστικής Ομάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), προχώρησαν σε διάσωση του νεαρού.

Στον 21χρονο Βρετανό άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό,το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των θαλασσινών σπηλιώΝ στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΚΣΕΔ.