Κάβο Γκρέκο: Η Λιμενική διέσωσε 36χρονο που κινδύνευσε να πνιγεί


Σε επιχείρηση διάσωσης προσώπου που κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα, στην επαρχία Αμμοχώστου, κλήθηκαν σήμερα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Πρόκειται για 36χρονο, από Λευκωσία, τον οποίο διέσωσε πλήρωμα αστυνομικής ακάτου, του Ναυτικού Σταθμού Παραλιμνίου.
 
Γύρω στις 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήφθηκε πληροφορία ότι κινδυνεύει πρόσωπο που βρίσκεται στη θάλασσα, στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.
 
Αστυνομική άκατος του Ναυτικού Σταθμού Παραλιμνίου απέπλευσε για εντοπισμό και διάσωση του προσώπου που κινδύνευε. Το πλήρωμα της ακάτου εντόπισε στη θάλασσα, κοντά στην ακτή στο Κάβο Γκρέκο, τον 36χρονο, ο οποίος καλούσε για βοήθεια, αφού λόγω των βράχων στην ακτή, αδυνατούσε να επιστρέψει στη στεριά.
 
Τον 36χρονο ανέσυραν από το νερό τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, του παρείχαν πρώτες βοήθειες χορηγώντας του και οξυγόνο, αφού αυτός είχε εξαντληθεί και τον μετέφεραν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου όπου λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, ο 36χρονος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ιατρικές εξετάσεις.
 
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο 36χρονος είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο κρατείται στο Γενικό Νοσοκομείο για παρακολούθηση.