ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ: Επιχείρηση διάσωσης ακυβέρνητου σκάφους με 21 επιβαίνοντες

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές μετά από κλήση για ακυβέρνητο σκάφος με επιβαίνοντες νότια του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η ώρα 09:32 το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, που αφορούσε σε μικρό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Νότια του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα Ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείο Υγείας.

 

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε τελικώς στο λιμένα Λάρνακας, χωρίς να απαιτηθεί η εκτέλεση επιχείρησης Διάσωσης. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 21  άτομα, εκ των οποίων 17 άντρες, 1 γυναίκα και 3 παιδιά.

 

Μετά την προσάραξη την ευθύνη της διαχείρισης έχει αναλάβει το Αρχηγείο Αστυνομίας ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις ενέργειες αρμοδιότητας τους , όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.